Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Transparența cluburilor sportive: Vor trebui să-și publice cheltuielile și veniturile la vedere. Proiect de lege votat de Senat

Publicat

Senat

Senatul a aprobat cu unanimitate de voturi inițiativa legislativă USR prin care cluburile sportive vor trebui să-și transparentizeze veniturile și cheltuielile.

Cluburile sportive finanțate din bani publici vor comunica, anual, pe site-urile proprii, sursele financiare, bugetul și bilanțul contabil, alături de execuția bugetară anuală.

De asemenea, cluburile vor publica pe site structura organizatorică, numele persoanelor aflate în conducerea clubului, grila de salarizare a societății și numărul de angajați, registrul imobilizărilor, organigrama, remunerațiile persoanelor cu contracte de activitate sportivă, numărul de sportivi legitimați şi numărul antrenorilor, raportul de activitate, strategiile de dezvoltare precum şi Regulamentul de Organizare şi Funcționare.

”Banii publici trebuie cheltuiți responsabil și la vedere în sportul românesc! Am asistat la prea multe situații în care sportivii nu și-au primit banii promiși, în care cluburi finanțate cu milioane de lei din bugetele publice au ajuns în faliment și în care procurorii au făcut descinderi și au deschis dosare penale pentru corupție și alte infracțiuni.

Cetățenii trebuie să își recapete încrederea în sportul românesc, iar acest proiect de lege este o soluție pentru asta”, a declarat Cristian Brian, unul dintre inițiatorii legii:

Pentru această inițiativă legislativă au votat 79 de senatori, fiecare dintre aceștia exprimându-și votul în sens pozitiv. Senatul este prima cameră sesizată, iar inițiativa va merge acum pentru dezbatere și vot final la Camera Deputaților, aceasta fiind for decizional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax