Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Transportul public de persoane pe ruta Alba Iulia – Ciugud se va face numai cu autobuze electrice. Cât costă noua investiție

Publicat

Primăriile din Alba Iulia și din Ciugud intenționează să asigure transportul public de persoane între cele două localități numai cu autobuze electrice.

Administrația din Alba Iulia depune un proiect prin care să cumpere 33 de astfel de vehicule, prin PNRR, în parteneriat cu comuna Ciugud.

În documentația proiectului prezentat consilierilor locali din Alba Iulia, în ședința de joi, se menționează că proiectul ce va fi depus completează altele aflate în implementare sau depuse spre finanțare și se referă la 28 de autobuze nepoluante de 10 metri și 5 microbuze nepoluante.

Acestea vor deservi transportul public de persoane ”la nivelul zonei urbane funcționale, pe ruta Alba Iulia – Ciugud”.

Valoarea unui autobuz electric de 10 metri este de 486.000 euro fără TVA și a unui microbuz nepoluant de 250.000 euro fără TVA.

În total, 14.858.000 euro (73.141.476 lei).

Prin același proiect, se propune instalarea a 33 de stații de încărcare lentă și 11 stații de încărcare rapidă, ce vor fi în proprietatea Municipiului Alba Iulia.

Anterior, Primăria Alba Iulia a mai depus un proiect pentru 21 de autobuze electrice de 12 metri și un microbuz.

Dacă aceste investiții sunt aprobate, ”întreaga flotă de autobuze ce deservește transportul de persoane” la Alba Iulia și Ciugud va fi 100% electrică, se menționează în documentație.

Prin noua investiție asigurată cu fonduri PNRR, se vor asigura:

  • la Alba Iulia: 25 autobuze electrice, 5 microbuze nepoluante, 10 stații încărcare rapidă, 33 stații încărcare lentă
  • ruta Alba Iulia – Ciugud: 3 autobuze electrice, 1 stație încărcare rapidă.

Vineri, 14 octombrie, la ora 10.00, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA)  lansează al doilea apel de proiecte pentru dezvoltarea durabilă a localităţilor prin investiţii în infrastructura locală, finanţate din Fondul Local al Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR). Prin urmare, a fost necesară aprobarea proiectului în Consiliul Local, prin ședință de îndată.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax