Connect with us
Publicitate

CÂMPENI

Transport ilegal de lemn, oprit în Apuseni. Polițiștii au confiscat peste 13 mc material lemnos după un control în trafic

Publicat

Polițiștii din Câmpeni au confiscat 13 metri cubi de material lemnos, în urma unui control în trafic. Alți 20 de metri cubi de material lemnos au fost indisponibilizați, iar polițiștii verifică proveniența lor.

Potrivit IPJ Alba, vineri, polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni au luat măsura confiscării cantității de 13,6 metri cubi de buștean rotund, de esență fag, în legătură cu care s-a constatat faptul că era transportată, în mod ilegal, cu un camion cu remorcă.

Polițiștii Secției 9 Poliție Rurală Câmpeni, în timp ce acționau pe DC 91, pe raza comunei Avram Iancu, au oprit, pentru control, un camion cu remorcă, condus de un tânăr de 26 de ani, din Câmpeni.

Materialul lemnos a fost măsurat, cu sprijinul silvicultorilor din cadrul Ocolului Silvic Valea Arieșului Câmpeni, rezultând o cantitate de 13,6 metri cubi de material lemnos în pus față de cel înscris în materialele de însoțire prezentate de către conducătorul auto.

Polițiștii au luat măsura confiscării celor 13,6 metri cubi buștean de fag și au indisponibilizat restul cantității de material lemnos transportat cu ansamblul de vehicule respectiv 20 de metri cubi, în legătură cu care urmează să fie efectuate verificări cu privire la legalitatea provenienței.

În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de „tăiere fără drept” și „transport cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 metri cubi, neînsoțite de documente specifice de transport, fapte prevăzute și pedepsite de art. 107, alin. 1, lit. a și art. 68, alin. 21 din Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax