Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Transport ilegal de melci vii, oprit de poliţiştii din Alba Iulia. Peste 100 de agenţi economici din judeţ, verificaţi în weekend

Publicat

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba au continuat controalele înaintea Sărbătorilor de Paşti şi la sfârşitul lunii trecute. În Alba Iulia, oamenii legii au oprit un transport ilegal de melci vii. Au confiscat marfa şi l-au amendat pe şofer, un bărbat din Arad. În total, sâmbătă şi duminică, poliţiştii au dat amenzi de peste 100.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului Rutier Alba au oprit, pentru control în trafic, duminică, 13 aprilie, la ora 18.00,  pe strada Regimentul V Vînători din Alba Iulia, o autoutilitară condusă de B.O., de 36 ani, din județul Arad, care transporta cantitate de 779  kilograme melci vii,  fără a deţine documente legale de provenienţă.

Faţă de bărbat a fost luată măsura sancţionării contravenţionale privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite, iar ca măsură complementară s-a dispus ridicarea în vederea confiscării a cantității transportate în valoare de 1.246 lei.

Controalele efectuate, sâmbătă şi duminică, de structurile de investigare a fraudelor, investigaţii criminale, ordine publică, poliţie rutieră, transporturi şi acţiuni speciale s-au concretizat în constatarea a 12 infracţiuni, dintre care una de evaziune fiscală.                                                                                                                                                            De asemenea, au fost aplicate 525 sancţiuni contravenţionale, din care 417 pentru nerespectarea regulilor privind circulaţia pe drumurile publice, 57 pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 39 pentru abateri privind comerţul, restul constituind alte încălcări ale normelor legale în vigoare.

Valoarea sancţiunilor aplicate este de lei 131.105.

Cu ocazia acestor acţiuni au fost verificaţi 120 agenţi economici şi oprite în vederea efectuării de controale, 628 mijloace de transport.

Au fost ridicate în vederea confiscării bunuri în cuantum de 4.401 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax