Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Transport public local gratuit pentru elevii din Alba Iulia. Legitimație de călătorie prelungită și facilitate extinsă. Noutățile

Publicat

Acordarea facilității de transport gratuit cu autobuzul pentru elevi la Alba Iulia va suferi modificări, printr-un proiect de hotărâre de Consiliu Local ce intră la aprobare în ședința din 27 septembrie.

Se propune prelungirea valabilității legitimației de călătorie la trei luni și acordarea facilității de transport local gratuit și pentru elevii care locuiesc în Alba Iulia, dar învață în localități din apropiere.

Prin proiect se propun următoarele:

  • Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/ autorizat cu domiciliul/ reședința în municipiul Alba Iulia, precum și elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/ autorizat de pe raza Municipiului Alba Iulia beneficiază de gratuitate la serviciul public de transport local, pe tot parcursul anului calendaristic”.
  • Pentru a beneficia de gratuitate la serviciul public de transport local, elevii vor solicita operatorului de transport public local eliberarea/ încărcarea legitimaţiilor de transport tip card, cu valabilitate de 3 luni.
  • Valabilitatea legitimațiilor de călătorie nu va depăși sfârșitul fiecărui an școlar pentru care se solicită eliberarea/ încărcarea acestora precum și termenul de valabilitate al reședinței în cazul elevilor care au reședința pe raza municipiului Alba Iulia.

Potrivit Hotărârii nr. 322/2020, modificată prin Hotărârea nr. 27/2021 a Consiliului local, reglementările în vigoare sunt următoarele:

  • Elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat cu domiciliul în municipiul Alba Iulia și elevii din învăţământul preuniversitar acreditat/autorizat de pe raza Municipiului Alba Iulia beneficiază de gratuitate la serviciul public de transport local, pe tot parcursul anului calendaristic.
  • Pentru a beneficia de gratuitate la serviciul public de transport local, elevii vor solicita operatorului de transport public local eliberarea/ încărcarea legitimaţiilor de transport tip card, cu valabilitate lunară

Conform prevederilor mai sus amintite, la ora actuală, legitimațiile de călătorie se eliberează doar elevilor care au domiciliul în municipiul Alba Iulia sau care sunt școlarizați la o unitate de învățământ de pe raza municipiului Alba Iulia, indiferent de adresa de domiciliu a elevului.

Există situații de elevi care au stabilită reședința pe raza municipiului Alba Iulia, dar care sunt școlarizați la unități de învățământ care nu se află pe raza municipiului, se arată în proiect.

Modificările propuse sunt necesare pentru a veni în sprijinul elevilor respective asigurarea gratuității elevilor la transportul public local de persoane aflați în diferite situații, precum și încurajarea folosirii de către elevi a acestui tip de transport prin creșterea perioadei de valabilitate a legitimațiilor de călătorie de la o lună la 3 luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax