Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Transportatori din judeţul Alba participă la PROTEST în Capitală, faţă de scumpirea RCA. 10.000 de șoferi din ţară, așteptați joi, în București

Publicat

camioane alba Transportatorii din Alba se mobilizează şi intenţionează să participe, joi, la un protest în Capitală, faţă de scumpirea preţului RCA. Pe 17 decembrie, șase organizații din domeniul transporturilor vor organiza în București un protest la care sunt așteptați aproximativ 10.000 de șoferi.

Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România a organizat marţi, începând cu ora 10.00, un miting de protest faţă de majorarea cu mai mult de 300% a preţului RCA, în mai puțin de doi ani, la autovehiculele comerciale, potrivit unui comunicat de presă.

„În 2014 costul RCA pentru un autovehicul articulat de 40t era de maxim 4.500 lei. Cotațiile maximale erau în 2014 de 12.000 lei. În 2015 costul RCA pentru un autovehicul articulat de 40t începe de la 15.000 lei. Cotațiile maximale sunt în 2015 de peste 100.000 lei”, se menționează în comunicat.

Joi, 17 decembrie, șase organizații din domeniul transporturilor vor organiza în București un protest la care vor fi mobilizate aproximativ 9.000 de mijloace de transport persoane – autobuze, autocare și taxiuri, potrivit Confederației Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR). Totodată, aproape 1.000 de camioane vor fi parcate în locuri stabilite de comun acord cu Primăria Municipiului București.

Protestul se va desfășura între orele 10.00 – 15.00, în fața sediului Guvernului României. Cererea de autorizare a mitingului de protest a fost înregistrată în data de 11 decembrie la PMB și a fost aprobat luni, 14 decembrie.

„Din județul Alba, sper ca aproximativ 200 de camioane, mijloace de transport persoane – autobuze, autocare și taxiuri să se mobilizeze și să participe joi, la protestul de la București”, a declarat pentru Alba24, preşedintele Asociaţiei Operatorilor de Transport Rutier „Apulum”, Dumitru Blaga.

UNTRR a transmis mai multe intervenții, adresate primului ministru Dacian Cioloș, ministrului Finanțelor Publice, Anca Dana Dragu, ministrului Transporturilor și parlamentarilor.

Potrivit UNTTR, noul cost minim RCA de finalul anului 2015 pentru autovehiculele comerciale de la 3.500 – 4.000 euro cu cotații și de peste 25.000 euro (două zeci și cinci mii euro, 108.000 lei/ron) face imposibilă continuarea activității de transport rutier cu auvehicule înmatriculate în România.

De asemenea, Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) a sesizat Comisia Europeană și Uniunea Internațională a Transporturilor Rutiere (IRU) despre „colapsul iminent al sistemului RCA/Carte verde din România, în condițiile în care tarifele încep de la 3.000 euro și trec de 25.000 de euro pentru un camion cu 5 ani vechime”, și solicită celor două instituții găsirea unor soluții imediate pentru evitarea blocării acestei piețe.

„Costul RCA a crescut cu minim 300% din 2014 până în prezent! Nicio componentă a activității de transport rutier nu a crescut cu 300% – nici volumul, nici marja, nici profitul – nimic care să permită absorbirea unor astfel de costuri!!! 1 ianuarie 2016 marchează aplicarea Solvency II ceea ce va conduce la o nouă majorare a costurilor asigurărilor RCA/carte verde!”, transmit reprezentanții transportatorilor.

sursa: untrr.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax