Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Transportatorii de marfă şi persoane, verificaţi de poliţiştii rutieri din Alba. Peste 100 de sancţiuni pentru mai multe contravenţii

Publicat

Poliţiştii rutieri din Alba au aplicat 88 de sancţiuni contravenţionale transportatorilor de marfă şi au constatat 34 de contravenţii în cazul unor operatori de transport personae, opriţi în trafic pe parcursul săptămânii trecute. Acţiunea face parte din Planul de Operaţiuni al Organizaţiei Poliţiilor Rutiere din Europa “Tispol Truck&Bus”.

Operaţiunile poliţiştilor s-au desfăşurat în tot judeţul Alba, în perioada 13-19 februarie, pentru reducerea accidentelor rutiere prin combaterea încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de mărfuri şi persoane.

Au fost verificate 258 de vehicule de transport marfă, dintre care 208 înmatriculate în România, 41 în state ale Uniunii Europene şi 9 în alte state. De asemenea, au fost monitorizate şi 164 vehicule de transport persoane, respectiv 145 înmatriculate în România, 14 înmatriculate în state ale Uniunii Europene şi 5 înmatriculate în alte state.

Au fost aplicate 88 de sancţiuni contravenţionale transportatorilor de marfă, dintre care 5 pentru depăşire neregulamentară, 23 pentru depăşirea limitei legale de viteză, 30 pentru nepurtarea centurii de siguranţă, 3 pentru nerespectarea timpilor de odihnă, 9 pentru lipsa documentelor, 2 pentru defecţiuni tehnice şi 16 pentru alte abateri constatate. Au fost reţinute 5 permise de conducere şi 3 certificate de înmatriculare, dintre care 2 pentru lipsa anvelopelor de iarnă şi unul pentru defecţiuni tehnice şi a fost constatată o infracţiune de tractare a unei remorci neînmatriculate.

Cu ocazia verificărilor transportatorilor de persoane au fost constatate 34 de contravenţii, din care 8 de depăşire a limitei legale de viteză, 11 de nepurtare a centurii de siguranţă, una de nerespectare a timpilor de odihnă, una de lipsă a documentelor, 3 de nerespectare a capacităţii de transport şi 10 alte contravenţii.

foto: arhiva

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax