Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Transportatorii vor să anuleze reducerile de 50% pentru pensionari și categorii sociale defavorizate. Vezi precizările FORT

Publicat

pensionari

Transportul gratuit sau cel cu tarif redus cu 50% pentru pensionari și categorii sociale defavorizate ar putea fi anulat, potrivit unui comunicat de presă remis de Federația Operatorilor Români de Transport (FORT). Potrivit acestora, motivul ar fi datoriile Ministerului Transportului față de operatorii de transport. „FORT a atras în nenumărate rânduri atenția asupra faptului că datoriile Ministerului transporturilor se acumulează, iar bugetul este din ce în ce mai redus.

În momentul de față MT are datorii restante la luna Iulie 2012 față de operatorii de transport”, se arată în comunicat. În plus, bugetul ministerului a fost redus cu 953 milioane lei în urma rectificării, fapt care arată că nu există șanse ca aceste arierate să fie achitate.

Membrii FORT mai susțin că au făcut solicitări către Ministerul Muncii, Ministerul Transporturilor și Ministerului Finanțelor, în ceea ce privește plata arieratelor, însă nu au primit răspunsuri satisfăcătoare.

„Răspunsul la întrebarea clară lansată de FORT în data de 16.07.2013 nu a fost dat de nici unul din cele doua ministere (Ministerul Muncii și Ministerul Transporturilor) ce arată cu degetul în altă parte…la Ministerul de Finanțe. FORT a adresat tuturor celor trei ministere aceeași întrebare: „În cazul în care nu există buget pentru a efectua plata arieratelor în perioada următoare vă rugăm să ne comunicați ce trebuie să facă transportatorii rutieri în ceea ce privește transportul catergoriilor defavorizate?” Nici Ministerul de Finanțe nu a oferit un răspuns până în prezent”, precizează FORT.

Potrivit acestuia, principalul vinovat însă, de data aceasta este Ministerul Muncii care la începutul anului curent a anulat printr-o Ordonanță 4/2013 modificările aduse prin legea 211/2012 de Parlamentul României la ordonanța 8/2011.

FORT consideră că atâta timp cât nu există buget pentru acoperirea acestor arierate, Guvernul trebuie să revina la soluția dată de Parlament sau pur și simplu să renunțe să facă protecție sociala pe „spinarea” agenților economici din transporturi. „Pe fondul diminuării bugetului MT cu încă 950 mil. este din ce în ce mai clar că nu există șanse ca aceste arierate să fie achitate, fapt ce conduce la refuzul transportatorilor de a mai acorda reduceri și gratuități”, mai susține FORT.

Într-o scrisoare a Ministerului Transporturilor către federație se arată că „la data prezentei (n.red. 27 iulie) nu mai avem sume aprobate în vederea deschiderii la finanțare”. Ministerul Transporturilor precizează că pe trimestrul III există suma de 10 milioane de lei, care este însă blocată potrivit legii finanțelor și nu va putea fi utilizată decât dacă la rectificarea bugetului va fi aprobată deblocarea ei.

„În situația în care se va debloca suma de 10 milioane de lei, aceasta nu va acoperi plățile restante din perioada iunie 2012-2013. Se impune că pe lângă solicitarea Ministerului Transporturilor de suplimentare a bugetului și operatorii de transport să solicite la Ministerul Finanțelor suplimentarea prevederilor bugetare cu destinația decontării plăților restante către operatorii de transport”, mai precizează Ministerul Transporturilor.

Sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Ion

    miercuri, 31.07.2013 at 20:17

    Domnule, Primar, Domnilor ,Consilieri…..Domnule, Director… Am pensionari in familie, dar nu stau la mila Statului…nu se plimba pe autobuze… sa joace carti…. sah…etc Limitati calatoriile…..???!!! 8 calatorii pe luna…???!!! Numai drepturi…. indatoriri…???!!!! Ce exemplu sunt pentru tineri….???!!! unde este legislatia UE…???!!! NE-AM TRANSFORMAT INTR-UN STAT DE ASISTATI…ORI AU VENIT ORI NU AU VENIT!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax