Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Transportul aerian cu a opta tranșă de vaccin Pfizer/BionNTech, anulat din cauza vremii. Dozele vor ajunge cu întârziere

Publicat

Transportul aerian de vaccin Pfizer, a opta tranșă, a fost anulat luni dimineaţă, după ce avioanele nu au putut decola de pe aeroportul din Leipzig din cauza vremii extreme din Europa centrală.

În consecinţă, tranşa a opta de vaccin Pfizer/BionNTech va ajunge în România cu întârziere. 163.800 de doze ar fi trebuit să ajungă pe aeroporturile din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Timişoara, dar avioanele nu au putut decola de la Leipzig, din cauza zăpezii.

Gabriel Dina, director de programe la Pfizer România, a transmis că discută cu DHL pentru a afla care este planul de urgenţă şi când va ajunge vaccinul în România.

Vaccinurile trebuiau să ajungă pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

”Dozele respective nu au mai putut ajunge la această oră. S-ar putea să ajungă azi, vedem, ori astăzi, ori mâine. Am vorbit cu Ministerul Apărării Naționale, să vedem dacă avem noi posibilitatea să aducem noi aceste doze. Sunt doze de rapel, nu e nicio problemă, nu se reprogramează nimeni”, a declarat premierul Florin Cîțu, potrivit digi24.ro.

A opta tranșă de vaccin Pfizer/BioNTech, care constă din 163.800 de doze, urma să ajungă luni în România. Erau programate aterizări pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Germania este puternic afectată de căderi masive de zăpadă și de vânt care ajunge la rafală la 90 de kilometri pe oră.

În Germania, serviciile de intervenţie sunt în alertă după ce meteorologii au emis un cod roşu de vreme severă în mai multe regiuni ale ţării. Centrul Germaniei a fost deosebit de afectat de acest episod meteorologic, care nu s-a încheiat deocamdată, au avertizat meteorologii, care spun că stratul de zăpadă va ajunge la 32 de centimetri și că vântul va continua să sufle cu putere, cu 80 – 90 de kilometri pe oră. Meteorologii se aşteaptă la ninsori abundente şi viscol în mai multe regiuni ale ţării. Fenomenul „black ice” („gheaţă neagră”, n.r.) a fost prognozat în landurile Hessa, Renania de Nord-Westfalia, Renania-Palatinat, Saxonia şi Turingia.

surse: mediafax.ro, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax