Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Transportul cu taxi a ajuns un lux pentru albaiulieni. Preţul pe kilometrul parcurs, cel mai mare din ţară

Publicat

Tarifele de taxi în Alba Iulia au ajuns să le depăşească pe cele din marile oraşe, clasându-se printre cele mai scumpe din ţară. Pentru o cursă de Cetate – Centru, un client trebuie să plătească aproximativ 8 lei, asta pentru că, începând cu luna octombrie, preţul pe kilometrul parcurs s-a scumpit de la 1,80 lei la 2,20 lei. Noul tarif a reuşit să ne claseze în topul listei de preţuri la transport cu taxiul, dat fiind faptul că în majoritatea oraşelor preţul este cuprins între 1,35 lei şi 2,10 lei.

Luna octombrie a adus albaiulienilor majorări de preţ la taxi, iar noul tarif de 2,20 de lei ne clasează la categoria celor mai scumpe din ţară. Pentru aproximativ 4 kilometri de mers cu unul dintre taxiurile din oraş, trebuie să scoatem din buzunar în jure de 10 lei, asta în condiţiile în care, începând cu data de 19 septembrie, preţul carburantului a scăzut cu 7 bani.

Singurul oraş care ne depăşeşte, din punct de vedere al tarifelor este Bucureşti, unde preţurile ajung până la 3,49 lei, asta dacă doriţi să vă plimbaţi cu o maşină de lux, dar pentru un taxi normal preţurile sunt cuprinse între 1,39 şi 1,99 lei.

Nici în Craiova preţul nu depăşeşte 1,35 de lei, iar în Cluj-Napoca, Sibiu, Târgu Mureş sau Piteşti, tariful este de 1,79 pe kilometru. În Timişoara şi Arad, tarifele sunt de 1,69 de lei, iar în Braşov de 1,59 lei. Unul dintre oraşele care se apropie de preţurile din Alba Iulia este Deva, de 2,10 lei.

Cu aşa preţuri, nu este de mirare că în Alba Iulia majoritatea oamenilor apelează la mijloacele de transport în comun, pentru care preţul unui bilet este de 1,80 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. ip

    joi, 04.10.2012 at 16:29

    Intradevar preturi cam mari, dar comparatia cu orasele mai mari e gresita, in orasele mai mari preturile la taxi sunt mai mici, si e normal sa fie asa, comparatia trebuie facuta cu orase de marime asemanatoare.

    • BarosanuL

      vineri, 05.10.2012 at 01:48

      Ai o foarte mare dreptate, dar sa nu uitam ca pretul combustibilului este peste tot acelas, nu difera in functie de marimea orasului.

  2. Cris

    miercuri, 16.01.2013 at 01:00

    În Piatra Neamț km-ul este 2.4 Ron :(, așa că în Alba e înca bine

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax