Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Transportul gratuit al elevilor în Alba. Câți bani vor primi pentru naveta cu autobuzul. Suma forfetară, la aprobare în CJ

Publicat

Transportul gratuit al elevilor în Alba. Consilierii județeni au de aprobat, în ședința din 29 august, valoarea aferentă sumei forfetare lunare de care beneficiază elevii navetiști.

Suma este pentru anul școlar şcolar 2024 – 2025. Aceasta se alocă fiecărui elev din judeţul Alba care este şcolarizat în altă localitate decât cea de domiciliu şi nu beneficiază de existenţa serviciilor de transport public.

Valoarea unitară propusă este de 0,56 lei/kilometru, inclusiv TVA, aferentă sumei forfetare lunare. Aceasta este stabilită pe baza tarifelor medii lei/km/loc, aferente tuturor traseelor/grupelor de trasee care fac obiectul contractelor de delegare a gestiunii serviciului public de transport rutier judeţean de persoane.

Aceasta este corespunzătoare fiecărei tranşe de 1 kilometru pe distanţa de la 1 la 50 kilometri dintre domiciliul/reşedinţa elevului şi unitatea de învăţământ.

Suma forfetară variază între 14,56 lei/zi pentru naveta de 26 km și 28 lei/zi pentru cea de 50 km.

Potrivit legislației în vigoare, în cazul în care elevii nu sunt şcolarizaţi în satul, comuna, oraşul sau municipiul de domiciliu şi nu beneficiază de existenţa serviciilor de transport public, transport de tip curse şcolare, şi nici de transport cu mijloacele de transport aparţinând școlilor sau primăriilor,

aceştia beneficiază, pe durata cursurilor şcolare, de o sumă forfetară lunară.

Concomitent cu stabilirea valorii unitare lei/km, consiliile judeţene stabilesc şi suma forfetară pe zi aferentă fiecărei tranşe de 1 kilometru pe o distanţă de la 1 la 50 de kilometri, prin înmulţirea valorii unitare lei/km cu distanţa dus-întors dintre domiciliul/reşedinţa elevului şi unitatea de învăţământ.

Până la data de 31 august a fiecărui an, consiliile judeţene adoptă hotărâri prin care stabilesc valoarea unitară lei/kilometru aferentă sumei forfetare, cu avizul conform al Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate