Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Transportul gratuit cu trenul pentru studenţi, în anumite condiţii. Modificări aprobate în Parlament

Publicat

bariera tren Ordonanţa prin care studenţii au dreptul să circule gratuit cu trenul ar putea fi modificată în Parlament. S-a acceptat modificări care condiţionează accesul la această facilitate.

Amendamente formulate de doi senatori în Comisia de Buget au fost aprobate. Acestea se referă la prevederea ca gratuitatea transportului cu trenul pentru studenţi să se aplice doar „pe distanţa dintre localitatea de domiciliu şi localitatea în care se află unitatea de învăţământ la care frecventează cursurile”. De asemenea, de facilitate să beneficieze studenţii până în 35 de ani, dar şi elevii din clasele IX-XII.

Ordonanţa 2/2017, cea care prevede gratuitatea transportului cu trenul pentru studenţi, a fost aprobată în 14 februarie, de Comisia pentru buget a Senatului, însă cu amendamentele amintite.

Reamintim că, în forma aprobată de Guvern, ordonanţa prevede că studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transportul intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

Vezi şi De ce este OBLIGATORIU biletul de călătorie în tren pentru studenți, chiar dacă transportul pentru ei este gratuit. Precizări de la CFR Călători

sursă: dcnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate