Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Transportul judeţean, eliminat din sfera serviciilor comunitare. Ce se întâmplă cu reducerile pentru elevi. Proiect

Publicat

autobuz

Transportul rutier judeţean de călători iese din sfera serviciilor publice şi trece ca transport comercial, însă drepturile elevilor şi ale studenţilor nu vor fi afectate în ceea ce priveşte reducerile şi compensaţiile, potrivit unui proiect OUG.

„Prin această ordonanţă de urgenţă se propune eliminarea transportului judeţean din sfera serviciilor comunitare şi trecerea acestuia ca transport comercial. Din practica anilor trecuţi, s-a constatat faptul că această activitate funcţionează în regim comercial, autorităţile administraţiei publice locale nefiind implicate în această activitate – şi mă refer aici la acordarea de compensaţii sau de subvenţii. Prin Legea 328 de anul trecut, lucrurile s-au complicat puţin în sensul că în momentul de faţă unităţile administrativ teritoriale se află într-un oarecare blocaj, nu-şi pot modifica programele de transport sau să-şi atribuie anumite trasee noi pe care le-au gândit şi, din acest punct de vedere, Guvernul a simţit nevoia de a emite această ordonanţă şi de a trece acest transport comercial la Ministerul Transporturilor. Prin urmare, această OUG face puţină ordine în ceea ce înseamnă transportul judeţean de persoane şi până la urmă aduce acest transport la ministerul de resort, ceea ce din punctul meu de vedere este normal”, a declarat , vineri, Lucian Lambru, director general adjunct la Autoritatea Rutieră Română.

Potrivit oficialului ARR, prin această trecere, drepturile elevilor şi studenţilor nu vor fi afectate, iar schema de finanţare rămâne ca până acum.

Totuşi, preşedintele AEC, Andrei-Mihai Tănase, a semnalat faptul că, prin scoaterea transportului judeţean din sfera serviciilor publice, autorităţile locale nu se vor mai putea implica în sensul acordării de compensaţii pentru reducerile elevilor. În opinia lui, drepturile nu se pierd, însă nu vor mai putea fi aplicate. Iar fără reducerile la transportul judeţean, 215.000 de elevi nu vor mai putea să meargă la şcoală.

Citeşte mai multe detalii pe Romania24.ro

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax