Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Transporturi ilegale de lemn în Munţii Apuseni: Poliţiştii au oprit trei TIR-uri cu peste 59 mc material lemnos, la Gârda de Sus

Publicat

TIR cu lemn Peste 59 de metri cubi material lemnos au fost confiscaţi de poliţiştii din Gârda de Sus, miercuri şi joi, după ce şoferii a trei camioane nu au putut prezenta documente legale pentru încărcătura transportată.

În cadrul unei acţiuni de combatere a delictelor silvice “Scutul pădurii 2014”, poliţiştii Postului de Poliţie Gârda de Sus împreună cu lucrători ai Ocolului Silvic Gârda, au identificat în trafic, trei camioane care transportau cantitatea totală de 59,950 metri cubi material lemnos.

Pentru această încărcătură, conducătorii auto nu au putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport. Lemnul, de esenţă foioasă, nu era marcat cu amprenta dispozitivului dreptunghiular, în conformitate cu prevederile legale.

Cei trei conducători auto au fost sancționați contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei, iar întreaga cantitate de material lemnos, transportat ilegal, a fost confiscată.

Reamintim că din 8 octombrie cetăţenii pot suna la 112 şi pot cere verificarea transporturilor de lemn, comunicând numărul mașinii de transport.

Cunoscut ca “Radarul Pădurilor”, sistemul de monitorizare a transporturilor de lemn, ce are ca scop reducerea tăierilor ilegale și a evaziunii fiscale în domeniu, a devenit obligatoriu. Monitorizarea se va face online, printr-o aplicaţie instalată pe smartphone-urile transportatorilor. Se va putea urmări drumul lemnului din pădure până la procesatorul final.

Citeşte şi Transporturile de lemn, urmărite cu RADARUL PĂDURILOR. Cetăţenii pot suna la 112 să ceară verificarea TIR-urilor

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax