Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Transporturi ilegale de lemn, la Şard şi lângă Baia de Arieş. Cum au încercat şoferii să fenteze Poliţia

Publicat

Poliţiştii din Alba au prins luni doi şoferi care au transportat lemn, ilegal, pe DN74 la Şard şi pe DN75, la Sartăş, lângă Baia de Arieş. Oamenii legii au confiscat 5 mc de material lemnos.

Potrivit IPJ Alba, pe 5 februarie, la ora 15.50, poliţiştii Secției 1 Poliție Rurală Galda de Jos au oprit pentru control pe Drumul Naţional 74, în satul Șard, o autoutilitară condusă de B.S., de 29 de ani, din localitatea Sântimbru, care transporta cantitatea de 3 mc de lemn de foc de esență fag şi plop tremurător, având aviz de însoțire secundar eliberat în data de 5 februarie, ora 10.48, valabil până la ora 19.55, pe care era specificată cantitatea de 3,50 mc lemn de foc. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au aflat faptul că şoferul a mai fost oprit o dată pentru control, în aceeaşi zi, dar la ora 11.15, pe Drumul Naţional 74 la intersecția cu DJ107H, în Șard, de alt echipaj de la Secția 1 Poliţie Rurală Galda de Jos. Tânărul transporta, după-amiaza, altă încărcătură de material lemnos, în baza avizului menționat mai sus.

Şoferul a fost sancţionat cu amendă de 5000 lei şi cantitatea de 3 mc lemn, în valoare de 405 lei, a fost confiscată şi predată Ocolului Silvic Iezerul Trascău.

Tot luni, la ora 16.00, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Sălciua au oprit pentru control, la Sartăș, pe DN75, lângă Baia de Arieş, o autoutilitară condusă de B.C., de 21 de ani, din Baia de Arieş, care transporta cantitatea de 2 mc material lemnos, esență foioase, specia carpen, fără a avea asupra sa documente legale de însoțire. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au descoperit că B.S. a fost oprit, pentru control, luni, la ora 11.15, pe Drumul Naţional 74 la intersecția cu DJ107H Șard, de către poliţişti din cadrul Secției 1 Poliţie Rurală Galda de Jos.

Şi acest şofer a fost amendat, iar cantitatea de 2,0 mc material lemnos în valoare de 328 lei a fost confiscată și dată în custodia Ocolului Silvic Valea Arieșului Cîmpeni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate