Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tranzacție pe piața bancară: UniCredit preia controlul asupra Alpha Bank Romania

Publicat

Tranzacție pe piața bancară: UniCredit preia controlul asupra Alpha Bank Romania. Procedura nu ridică probleme de concurență, potrivit autorităților europene. 

Comisia Europeană a aprobat preluarea controlului exclusiv asupra Alpha Bank Romania S.A. de către UniCredit S.p.A. din Italia.

„Tranzacția se referă în principal la diverse servicii bancare și financiare din România, cum ar fi serviciile bancare pentru persoane fizice și juridice, serviciile de piață financiară și alte servicii financiare.

Comisia a concluzionat că tranzacția notificată nu ar ridica probleme de concurență, date fiind pozițiile de piață limitate ale societăților care rezultă din tranzacția propusă.

Tranzacția notificată a fost examinată în temeiul procedurii simplificate de analiză a concentrărilor economice”, se arată într-un comunicat citat de Economedia.

În octombrie, grupul elen Alpha Bank și italienii de la UniCredit au anunțat fuziunea dintre filialele din România ale celor două grupuri, ca parte a unui parteneriat strategic la nivel internațional.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax