Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TRASEISMUL nu a adus voturi în Alba: Victor Ponta NU A CÂȘTIGAT în nicio localitate unde PSD a RACOLAT PRIMARII

Publicat

DSC_0063 În județul Alba, candidatul PSD+PC+UNPR, Victor Ponta, nu a câştigat alegerile în niciuna dintre cele cinci localităţi în care primarii au trecut în campania electorală la PSD. Cea mai grea înfrângere a fost înregistrată în oraşul Cîmpeni, unde primarul Călin Andreş a plecat de la PNL la PSD , pe motivul că PSD că i-a promis bani pentru finalizarea proiectelor din localitate.
Iohannis a avut la Cîmpeni 49,12%, iar Victor Ponta doar 32%.
În comuna Arieşeni, unde primarul Vasile Jurj a trecut, de asemenea, la PSD, Iohannis a avut 52,73%, iar Ponta – 33,11%.
Situaţia este similară şi în celelalte trei comune cu primari racolaţi de PSD, Râmeţ, Ponor şi Vinţu de Jos. În ultima comună, cu aproximativ 5.000 de locuitori, Iohannis a obţinut 51,12%, iar Ponta – 28,17%. De altfel, Victor Ponta a obţinut în Alba scoruri mai mari decât Iohannis doar în oraşul Abrud şi în comuna Stremţ, unde diferenţele sunt sub două procente. Nici în Sebeș, municipiu în care primarul este din PSD Ponta nu a reușit să-l învingă pe Iohannis decât într-o secție unde majoritatea votanților sunt de etnie romă.
De menţionat că în Alba Iulia şi Sebeş, cele mai mari oraşe din judeţ, Ponta a căştigat doar în două secţii unde a votat în majoritate populaţia de etnie rromă.
Klaus Iohannis a avut în Alba un scor electoral general de 52,69%, în timp ce Victor Ponta a obţinut un procent de 27,41%. Rezultate în localităţile cu primari racolaţi de PSD de la PNL şi PDL: Cîmpeni: Klaus Iohannis – 49,19%, Victor Ponta – 32,00% Arieşeni: Klaus Iohannis – 52,73%, Victor Ponta – 33,11% Ponor: Klaus Iohannis – 45,55%, Victor Ponta – 38,01% Râmeţ: Klaus Iohannis – 42,02%, Victor Ponta – 38,65% Vinţu de Jos: Klaus Iohannis – 51,12%, Victor Ponta – 28,17%

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax