Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Traseu tematic în aria protejată Băgău – Lopadea Nouă. Elevii din comună au amplasat panouri cu informaţii despre speciile de animale şi plante

Publicat

În perioada 1 mai – 30 iunie, Asociația Bios în parteneriat cu Asociația Biounivers a implementat proiectul “Fascinanta lume a tăului fără fund”, finanțat prin Programul Spații Verzi, 2013 – componenta Arii Naturale Protejate. Scopul acestui proiect a fost creşterea nivelului de informare şi de acceptare în rândul locuitorilor comunei Lopadea Nouă şi a publicului larg cu privire la aria protejată ROSCI Băgău.

Cei care au participat la proiect au reușit realizarea traseului tematic Băgău – regatul broscuţelor. Pe un traseu marcat prin aria protejată au fost amplasate 10 panouri care conțin informații despre speciile de plante și animale care trăiesc în ROSCI Băgău. Durata parcurgerii traseului este de 2 – 3 ore.

Promovarea ariei protejate și a traseului tematic s-a realizat prin două excursii ghidate pe traseul tematic cu 60 de elevi ai școlilor din comuna Lopadea Nouă, organizarea prezentărilor cu tema ariei protejate în școli, concurs de desen și compunere şi jocuri cu tema ariei protejate.

Au fost oferite 15 premii și au fost amplasate trei panouri de informare în comuna Lopadea Nouă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax