Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Traseul Celor Trei Fortificaţii, deschis vizitatorilor de 1 Decembrie. Vezi zonele din Cetatea Alba Iulia în care accesul va fi limitat

Publicat

Traseul Celor Trei Fortificaţii din Cetatea Alba Carolina va fi redeschis vizitatorilor cu ocazia sărbătoririi Zilei Naţionale a Românilor la Alba Iulia. Deşi accesul în incinta spaţiului administrat de „Grup Corint” a fost restricţionat pe perioada iernii, turiştii dar şi albaiulienii vor avea ocazia să viziteze obiectivele turistice din interiorul traseului, de 1 Decembrie.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Alba Iulia, vizitarea Traseului Celor Trei Fortificaţii va fi permisă de Ziua Naţională a Românilor, la fel ca şi accesul pe latura de Sud a Şanţurilor Cetăţii, prin intrarea din cartierul Caroline.

Pătrunderea turiştilor pe toate laturile Cetăţii va fi împiedicată însă de lucrările de reabilitare aflate în curs de desfăşurare.

Cei care doresc să cunoască toate obiectivele turistice din interiorul fortificaţiei vor trebui să mai aştepte deoarece o mare parte din Cetate se află încă în proces de restaurare.

Accesul va rămâne restricţionat şi pe strada Mihai Viteazul din Cetate, excepţie făcând momentul depunerii de coroane la statuia voievodului. Potrivit reprezentanţilor „Grup Corint”, este foarte probabil ca în zona monumentului să fie amplasate panouri care să delimiteze zonele pe unde se poate circula.

În prezent se desfăşoară lucrări în zona Casei de Cultură a Sindicatelor şi în zona de Sud, delimitată de Parcul Unirii. Angajaţii „Grup Corint” au început amenajarea primului pod pietonal care va lega Poarta a IV-a de Poarta a V-a. În proiectul de reabilitare a Cetăţii mai sunt cuprinse lucrări şi în zona din faţa Catedralei Reîntregirii, unde urmează să fie excavată întreaga suprafaţă a şanţului de Vest al Cetăţii. Muncitorii „Grup Corint” mai pot fi văzuţi şi în interiorul fostului Parc Custozza, unde a început amenajarea piaţetei publice.

Întreg perimetrul parcului a fost acoperit cu dale şi se fac lucrări de canalizare. Amplasarea unor cămine de canalizare între zidurile vestigiilor romane descoperite în urma săpăturilor din interiorul parcului a generat reacţii pe reţelele de socializare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax