Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TRATAMENT electoral în CONCEDIU MEDICAL: Romi Dragosin, CANDIDATUL PSD la primăria Sebeș face „terapie” cu băi de mulțime


Publicat

_CCC3Este de mai bine de două luni în concediu medical, însă nu ratează niciun moment pentru a face băi de mulțime, mai ales că intră în luptă pentru un mandat de primar. Romi Dragosin, candidatul PSD pentru Primăria Sebeș și fost director la Hidroserv Sebeș, a aflat că este pe lista celor care ar putea fi „puși pe liber” și a apelat, din nou, la o metodă pe care se pare că o cunoaște și care îi mai asigură câteva luni veniturile.

Acesta a intrat în concediu medical, însă starea lui de sănătate nu pare tocmai îngrijorătoare, având în vedere că a fost văzut la inaugurarea fabricii de cutii de viteze Daimler de la Star Assembly Sebeș. Nu este pentru prima dată când acesta apelează la astfel de „trucuri”, o situație similară fiind sesizată și urmă cu 12 ani, pe vremea când era director al societăţii Drumuri şi Poduri Locale. Atunci a stat în concediu medical aproximativ 5 luni, după ce a fost revocat din funcţie. În ideea de a scăpa de primarul slab pe care îl are în municipiul Sebeș, Alexandru Dăncilă, se pare că PSD Alba a decis să meargă pe mâna unui chiulangiu.

_CCC2Romi Dragosin nu a mai călcat pe la locul de muncă de mai bine de două luni. Când se va întoarce nu știu nici colegii lui, care se feresc să vorbească de subiect. Cu toate astea, Dragosin se pregătește să intre în campania electorală și,  deși „răvășit de boală” nu prea ratează momentele importante care se întâmplă în comunitate. Astfel, luni a fost văzut la inaugurarea noii fabrici de cutii de viteză de la STC Sebeș.

Se pare că starea lui de sănătate nu este chiar îngrijorătoare și chiar arăta bine. Îmbrăcat la patru ace, și-a făcut apariția la cel mai important eveniment din acest an, pentru orașul Sebeș.

Sănătatea nu ar fi fost însă motivul principal pentru care Dragosin și-a luat concediu medical, ci faptul că ar urma să intre într-un plan de restructurare la Hidroserv Sebeș. În urmă cu o lună, acesta a fost schimbat din funcția de director și, pentru a „rămâne pe poziție” și-a amintit de vechea lui strategie de acum 12, și „s-a dat lovit de boală”.

Metoda „concediului medical” nu îi este necunoscută lui Romi Dragosin. Un caz identic a avut loc în 2004 când era director la Drumuri şi Poduri Locale Alba (DPL) și s-a decis revocarea lui din funcţie pe bază a hotărârii Consiliului Judeţean Alba. La foarte puţin timp după revocarea din funcţie, Romi Dragosin a intrat în concediu medical. Din 18 octombrie 2004, până în 28 februarie 2005, Dragosin a obţinut de la medici nu mai puţin de şase certificate de concediu medical.

Dragosin a fost în concediu medical 128 de zile. În cele şase certificate de concediu medical, preşedintele PSD Sebeş a fost diagnosticat cu „pneumonii bacteriene neclasate la alte locuri”, „afecţiuni pleurezice”, „tuberculoză sistemului nervos” şi cu… „alte forme de avort” (cod diagnostic 509, 540, 014 si 321 din „Reglementările privind clasificarea şi codificarea cauzelor de boală şi deces”).  Se pare că aceleași motive sunt invocate și pentru concediul medical de acum. S

Toate cele şase certificate de concediu medical au fost încadrate, din punct de vedere al capitolului privind codurile de indemnizaţie de asigurări sociale, la numerele 6 şi 12 (tuberculoză şi urgenţe medico-chirurgicale), categorii ce presupuneau atunci remunerarea, de către societatea la care pacientul era angajat, în procent de 100% din indemnizatia salarială, mai precizează sursa citată. Astfel, pentru cele 128 de zile de concediu medical (întrerupte doar de şase zile nelucrătoare), Romi Dragosin a încasat de la DPL Alba 152.418.528 lei vechi fără a pune măcar piciorul prin firmă. Orice altă încadrare la categoria codurilor privind indemnizaţia de asigurări sociale i-ar fi diminuat veniturile fostului director al DPL cu cel puţin 25%. În perioada în care „se dădea bolnav”, Dragosin umbla prin tribunale pentru a-şi reocupa funcţia de director şi susţinea conferinţe de presă, fiind implicat atunci în bătălia pentru funcţia de preşedinte al PSD Alba, în calitate de susţinător al fostului prefect, avocatul Ioan Rus.

 ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. maia

    vineri, 08.04.2016 at 21:35

    ce stie acest domn sa faca ? ,dupa cum am vazut se pricepe ca director(nu conteaza domeniu) iar cand se clatina scaunul ……bolnav sau de ce nu …primar.sa-i fie rusine…..n-are…ajutati-l PSD-isti ca nici voi nu aveti….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: Viituri în Apuseni- la Gârda de Sus și în Șureanu- la Dobra. Apele au rupt un drum și au inundat mai multe case

Publicat

Ploile torențiale căzute vineri în județul Alba au format viituri în Munții Șureanu și în Munții Apuseni, fiind afectate localitățile Dobra, din comuna Șugag și Gârda Seacă, din comuna Gârda de Sus.

UPDATE: Potrivit ISU Alba, pentru decolmatare și extragerea apei din gospodăriile afectate de viitură în localitatea Dobra acționează pompierii de la Garda de intervenție Sebeș în cooperare cu cei de la SVSU Șugag.

”Pana la momentul actual s-a procedat la extragerea apei din 4 gospodării din 6 existente și decolmatarea străzii principale. Nu sunt victime”, precizează reprezentanții ISU Alba.

Știrea inițială: Potrivit primarului comunei Șugag, Constantin Jinar, viitura venită dinspre Sibiu a umflat pârâul din localitatea Dobra, apa a trecut peste șosea și a inundat aproximativ 5 gospodării.

”A făcut dezastru. Apa a fost de un metru înălțime pe șosea. A venit cu putere și a distrus tot ce am făcut aici împreună cu Apele Române, după inundațiile de săptămâna trecută. Apa a venit cu și mai mare putere, a rupt drumul și a afectat tot gospodăriile inundate atunci. În prezent lucrăm cu pompierii de la SVSU Șugag și cu cei de la ISU Alba pentru a evacua apa din curți și pivnițe”, a declarat primarul Constantin Jinar.

În urma ploii puternice de la Dobra a fost blocat și DN 67C, fiind aduse de pe versanți bucați mari de lemne și cantități importante de pământ.

De asemenea, în imaginile trimise de cititori se poate vedea drumul din zonă, inundat și încărcat de aluviunile aduse de apă.

Și în Apuseni, la Gârda Seacă, viitura a făcut prăpăd. Drumul a fost blocat cu pietriș și crengi aduse de ape, iar în prezent se lucrează la curățarea acestuia.

Primarul Comunei Gârda de Sus, Marin Vârciu, a postat pe Facebook imagini cu dezastrul lăsat de viitură.

”În urma unei ploi torențiale în satul Gârda Seacă – Gârda de Sus, 03 07 2020”, a scris acesta pe pagina de socializare.

Contactat de reporterul Alba24, acesta a explicat că în localitate nu au fost afectate gospodării, însă viitura a umflat pârâul, iar aluviunile aduse de apă au blocat drumul pe o lungime de aproximativ 50 de metri.

”Drumul nu a fost distrus, doar blocat de aluviuni. Am acționat imediat pentru curățare, iar acum se poate circula pe el”, a declarat primarul Marin Vârciu.

Citeste mai mult
Publicitate

ADMINISTRATIE

Haos după decizia CCR prin care izolarea și carantinarea au fost SUSPENDATE. Ordinul MAI a ajuns în toate județele

Publicat

vela

Măsura izolării la domiciliu și carantinării instituționalizate s-a suspendat temporar pentru toate persoanele, inclusiv pentru cele aflate deja în cele două situații, în urma publicării în Monitorul Oficial a deciziei CCR care a stabilit că internarea și carantinarea obligatorie sunt neconstituţionale, potrivit unui Ordin transmis de MAI tuturor Inspectoratelor Județene de Poliție din țară.

Potrivit documentului citat, suspendarea se face până la modificarea cadrului legislativ.

”Având în vedere Decizia Curții Constituționale a României nr. 458 /2020, publicată în Monitorul Oficial în 02.07.2020, prevederile legale privind izolarea la domiciliu și carantinarea se suspendă temporar, pentru o perioadă în care Parlamentul și Guvernul trebuie să pună în acord aceste prevederi cu dispozițiile Constituției.

Astfel, Ordinul ministrului sănătății nr. 414/11.03.2020 privind instituirea măsurii de carantină pentru persoanele aflate în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infecția cu COVID-19 și stabilirea unor măsuri în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei, în baza căruia s-au instituit măsurile de carantină / izolare, se suspendă de drept, începând cu data de 02.07.2020 până la modificarea cadrului legislativ.

În consecință, măsura izolării la domiciliu/carantinării instituționalizate se suspendă temporar pentru toate persoanele, inclusiv persoanelor pentru care s-a aplicat această măsură anterior datei de 02.07.2020”, se arată în Ordinul de la MAI.

Astfel, începând cu data de 6 iulie 2020, cadrele Inspectoratelor de Poliție vor notifica persoanele aflate în carantină, respectiv medicii de familie vor informa telefonic persoanele aflate în autoizolare la domiciliu, asupra modificărilor legislative.

Referitor la această situație, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat, vineri, că vor fi câteva zile de vid legislativ în ceea de privește izolarea și carantina cetățenilor români din UE.

”Astăzi, s-a constituit un grup de lucru, care luni și marți se va întâlni la Guvern pentru a face un proiect de lege în acest sens. N-am putut face acest lucru până acum, deoarece nu am avut motivarea CCR. Vor rămâne câteva zile descoperite. Înțeleg că toate legile trebuie amendate, dar nu în timp de război, ci în timp de pace. Politicul a venit prea devreme. Vom vedea dacă politicul este mai important decât sănătatea românilor sau interesul național”, a declarat ministrul Sănătății, la Digi24.

Totodată, senatorul PNL de diaspora Viorel Badea a scris pe pagina sa de Facebook că ”începând de astăzi, românii din Diaspora pot reveni acasă, indiferent de țara de domiciliu sau reședința, fără a mai fi supuși izolării sau carantinării”.

”Mi-a confirmat ministrul sănătății că nu va mai fi izolat nimeni”, a specificat senatorul Badea în dialogul pe care l-a avut pe Facebook, cu români din diaspora.

Contact de Libertatea, senatorul Viorel Badea a nuanțat: ”N-am zis că Nelu Tătaru mi-a spus că se va renunța la izolare și la carantină, în niciun caz. Eu m-am consultat cu domunul ministru referitor la decizia CNSU. Mi-a spus care este decizia și după aceea eu am extrapolat pe decizia CCR. este opinie personală. Am drepul, sunt parlamentar”, a spus Badea.

Ministrul Nelu Tătaru a atras atenţia că, deşi CCR a declarat neconstituţională instituirea izolării şi carantinei, există încă, în legislaţie, “acel articol din Codul Penal privind zădărnicirea combaterii bolilor”.

În acest context, Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a stabilit o nouă regulă pentru excepția de la izolare sau carantină la sosirea în România. Concret, pe lista excepțiilor vor intra țările din UE și Spațiul Economic European care au o rată a cazurilor noi de COVID-19 din ultimele 14 zile, raportat la 100.000 de locuitori, mai mică sau egală cu a României, în perioada similară.

Surse: libertatea.ro; digi24.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Teste COVID-19 la intrare în Grecia: Ce se întâmplă dacă ești diagnosticat cu coronavirus în timp ce ești în concediu

Publicat

Peste 6.500 de teste pentru COVID-19 s-au făcut în aeroporturile din Grecia, miercuri, în prima zi după ce țara și-a redeschis granițele pentru turiști, iar autoritățile au anunțat că primele 250 au rezultate negative. Ce se întâmplă, însă, dacă sunteți diagnosticați cu coronavirus în timp ce sunteți în concediu în Grecia?

Potrivit ghidului întocmit de Organizația Națională de Sănătate Publică și ministerul Sănătății, se aplică următoarele reguli:

Dacă un vizitator nu se simte bine, acesta va anunța managerul hotelului care la rândul său va notifica doctorul cu care colaborează hotelul sau un medic din localitate. Dacă niciunul nu este disponibil, va fi notificată o unitate medicală desemnată la care vizitatorul va fi transferat.

Dacă pacientul necesită îngrijire imediată, el va fi transferat către cea mai apropiată unitate medicală fiind clasificat ca ”suspect de COVID-19”. Dacă unitatea este indisponibilă sau nu are resursele să gestioneze un caz grav, pacientul va fi transferat în regim de urgență către cel mai apropiat centru medical

În cazul unor simptome ușoare, vizitatorul va fi testat și este obligat să rămână în camera sa până la primirea rezultatului. În acest timp nu va fi permisă nicio interacțiune cu personalul hotelului, iar în cazul în care aceasta este absolut necesară un angajat va fi desemnat exclusiv pentru camera respectivă

Dacă rezultatul este pozitiv managerul responsabil de sănătate va declara în mod oficial incidentul către Organizația Națională de Sănătate Publică pentru a fi înregistrat în registrul instituției. Pacientul va fi nevoit să se izoleze la un hotel special de carantină sau va fi transferat către un spital desemnat dacă prezintă simptome severe

Dacă rezultatul este negativ, doctorul hotelului sau un medic din localitate va fi chemat pentru a-l diagnostica și a-i oferi tratament și instrucțiuni.

Orice persoană care acompaniază persoana infectată (membru al familiei, partener, părinte), va fi nevoit să furnizeze informații, să poarte o mască tot timpul și să respecte regulile de igienă.

Normele Organizației de Sănătate Publică stipulează că dacă un vizitator sau angajat a intrat în contact cu o persoană confirmată cu COVID-19 acesta va fi nevoit să se autoizoleze, să nu folosească facilitățile pentru public, să ia masa în propria cameră și să urmeze ghidul de testare descris mai sus.

Vizitatorii sunt îndemnați să respecte măsurile de igienă, mențină distanțarea socială și să fie atenți.

Sursa: hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

BLAJ

FOTO: Incendiu într-o gospodărie din Blaj. A luat foc bucătăria de vară

Publicat

Pompierii din Blaj intervin, vineri seara, pentru stingerea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din Blaj, de pe strada Gutuiului.

Potrivit ISU Alba, arde o bucătărie de vară de aproximativ 20 mp.

 

”Incendiul este localizat, se lucrează la stingerea acestuia. Nu sunt victime și nu este pericol de propagare la alte anexe sau gospodării”, au informat reprezentanții ISU Alba.

Revenim cu amănunte.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate