Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TRATAMENT electoral în CONCEDIU MEDICAL: Romi Dragosin, CANDIDATUL PSD la primăria Sebeș face „terapie” cu băi de mulțime

Publicat

_CCC3 Este de mai bine de două luni în concediu medical, însă nu ratează niciun moment pentru a face băi de mulțime, mai ales că intră în luptă pentru un mandat de primar. Romi Dragosin, candidatul PSD pentru Primăria Sebeș și fost director la Hidroserv Sebeș, a aflat că este pe lista celor care ar putea fi „puși pe liber” și a apelat, din nou, la o metodă pe care se pare că o cunoaște și care îi mai asigură câteva luni veniturile.

Acesta a intrat în concediu medical, însă starea lui de sănătate nu pare tocmai îngrijorătoare, având în vedere că a fost văzut la inaugurarea fabricii de cutii de viteze Daimler de la Star Assembly Sebeș. Nu este pentru prima dată când acesta apelează la astfel de „trucuri”, o situație similară fiind sesizată și urmă cu 12 ani, pe vremea când era director al societăţii Drumuri şi Poduri Locale. Atunci a stat în concediu medical aproximativ 5 luni, după ce a fost revocat din funcţie. În ideea de a scăpa de primarul slab pe care îl are în municipiul Sebeș, Alexandru Dăncilă, se pare că PSD Alba a decis să meargă pe mâna unui chiulangiu.

_CCC2Romi Dragosin nu a mai călcat pe la locul de muncă de mai bine de două luni. Când se va întoarce nu știu nici colegii lui, care se feresc să vorbească de subiect. Cu toate astea, Dragosin se pregătește să intre în campania electorală și,  deși „răvășit de boală” nu prea ratează momentele importante care se întâmplă în comunitate. Astfel, luni a fost văzut la inaugurarea noii fabrici de cutii de viteză de la STC Sebeș.

Se pare că starea lui de sănătate nu este chiar îngrijorătoare și chiar arăta bine. Îmbrăcat la patru ace, și-a făcut apariția la cel mai important eveniment din acest an, pentru orașul Sebeș.

Sănătatea nu ar fi fost însă motivul principal pentru care Dragosin și-a luat concediu medical, ci faptul că ar urma să intre într-un plan de restructurare la Hidroserv Sebeș. În urmă cu o lună, acesta a fost schimbat din funcția de director și, pentru a „rămâne pe poziție” și-a amintit de vechea lui strategie de acum 12, și „s-a dat lovit de boală”.

Metoda „concediului medical” nu îi este necunoscută lui Romi Dragosin. Un caz identic a avut loc în 2004 când era director la Drumuri şi Poduri Locale Alba (DPL) și s-a decis revocarea lui din funcţie pe bază a hotărârii Consiliului Judeţean Alba. La foarte puţin timp după revocarea din funcţie, Romi Dragosin a intrat în concediu medical. Din 18 octombrie 2004, până în 28 februarie 2005, Dragosin a obţinut de la medici nu mai puţin de şase certificate de concediu medical.

Dragosin a fost în concediu medical 128 de zile. În cele şase certificate de concediu medical, preşedintele PSD Sebeş a fost diagnosticat cu „pneumonii bacteriene neclasate la alte locuri”, „afecţiuni pleurezice”, „tuberculoză sistemului nervos” şi cu… „alte forme de avort” (cod diagnostic 509, 540, 014 si 321 din „Reglementările privind clasificarea şi codificarea cauzelor de boală şi deces”).  Se pare că aceleași motive sunt invocate și pentru concediul medical de acum. S

Toate cele şase certificate de concediu medical au fost încadrate, din punct de vedere al capitolului privind codurile de indemnizaţie de asigurări sociale, la numerele 6 şi 12 (tuberculoză şi urgenţe medico-chirurgicale), categorii ce presupuneau atunci remunerarea, de către societatea la care pacientul era angajat, în procent de 100% din indemnizatia salarială, mai precizează sursa citată. Astfel, pentru cele 128 de zile de concediu medical (întrerupte doar de şase zile nelucrătoare), Romi Dragosin a încasat de la DPL Alba 152.418.528 lei vechi fără a pune măcar piciorul prin firmă. Orice altă încadrare la categoria codurilor privind indemnizaţia de asigurări sociale i-ar fi diminuat veniturile fostului director al DPL cu cel puţin 25%. În perioada în care „se dădea bolnav”, Dragosin umbla prin tribunale pentru a-şi reocupa funcţia de director şi susţinea conferinţe de presă, fiind implicat atunci în bătălia pentru funcţia de preşedinte al PSD Alba, în calitate de susţinător al fostului prefect, avocatul Ioan Rus.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. maia

    vineri, 08.04.2016 at 21:35

    ce stie acest domn sa faca ? ,dupa cum am vazut se pricepe ca director(nu conteaza domeniu) iar cand se clatina scaunul ……bolnav sau de ce nu …primar.sa-i fie rusine…..n-are…ajutati-l PSD-isti ca nici voi nu aveti….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax