Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tratament pentru pacienţii cu hemofilie la spitalul din Alba Iulia. Detalii despre consultaţii şi actele necesare

Publicat

Pacienţii diagnosticaţi cu hemofilie pot primi tratament şi la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia. Dacă până acum aceştia trebuiau să se adreseze unor unităţi medicale din alte judeţe, din acest an spitalul din Alba Iulia este înscris în Programul Naţional de hemofilie. Coordonatorul acestui program este dr. Gabriela Capriş, singurul medic hematolog din judeţul Alba.

„În cadrul Secției de Oncologie a spitalului funcționează și Compartimentul de hematologie, care se ocupă și de pacienții hemofilici. Fac apel către medicii de familie din întreg județul, care au în evidență acești pacienți, să îi îndrume spre acest compartiment. Programul Național de hemofilie pentru judeţul Alba a primit deja finanțare și s-a achiziționat tratament pentru aceste afecţiuni”, a explicat dr. Gabriela Capriș.

Copiii care suferă de hemofilie sunt în evidențele medicilor pediatri şi între cele două compartimente există o colaborare. La spitalul din Alba Iulia este în evidenţă un singur copil cu diagnostic de hemofilie.

Citeşte mai multe detalii pe Sănătate.Alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax