Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei articole din Legea privind statutul poliţistului, neconstituţionale. Judecătorii CCR au admis o excepţie prezentată de o persoană cercetată disciplinar

Publicat

Trei articole din Legea privind statutul poliţistului sunt considerate necostituţionale, potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale a României (CCR) de miercuri. Judecătorii au constatat că sunt neconstituţionale articolele 59, 60 şi 62 din lege după ce au admis o excepţie ridicată de o persoană în instanţă.

Aceasta a fost cercetată disciplinar în baza unui ordin al ministrului pe care nu-l cunoaşte, deoarece nu a fost publicat în Monitorul Oficial şi care conţine dispoziţii cu caracter de lege.

„Plenul Curţii Constituţionale, învestit în temeiul art.146 lit.d) din Constituţia României şi al art.29 din Legea nr.47/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii Constituţionale, a luat în dezbatere excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.59 alin.(2), art.60 alin.(1) şi art.62 alin.(3) din Legea nr.360/2002 privind Statutul Poliţistului. În urma deliberărilor, cu unanimitate de voturi, Curtea Constituţională a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că prevederile art.59 alin.(2), art.60 alin.(1) şi ale art.62 alin.(3) din Legea nr.360/2002 privind Statutul poliţistului sunt neconstituţionale”, se arată într-un comunicat al CCR.

Prin prevederile respective, cercetarea disciplinară a poliţiştilor şi aplicarea sancţiunilor sunt reglementate prin ordin al ministrului de Interne.

Surse: rtv.net, agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax