Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei bărbaţi amendaţi de jandarmi pentru pescuit ilegal pe râul Târnava Mare, la Blaj

Publicat

Trei bărbaţi care pescuiau fără permis au fost sancţionaţi de jandarmi, duminică, după ce au fost surprinşi de oamenii legii pe malul râului Târnava Mare, în zona Blaj. Cei trei au vârste cuprinse între 42 de ani şi 44 de ani.

Un echipaj de jandarmerie care acţiona pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol a depistat duminică, 21 iulie, trei persoane care pescuiau fără a deţine permis de pescuit. Cei trei se aflau pe malul râului Târnava Mare, pe raza municipiului Blaj şi au încercat să motiveze lipsa documentului amintit fie prin faptul că îl uitaseră acasă fie că nu consideraseră necesară deţinerea acestuia. Identificaţi ca fiind D. Ilie (44 de ani), Gheorghe L. (43 de ani) din Blaj şi M.S. (42 de ani), aceştia au fost sancţionaţi contravenţional conform prevederilor legale.

Jandarmii avertizează că, pentru a avea acces la resursele acvatice vii, cetăţenii trebuie să deţină permis de pescuit, iar neprezentarea acestuia organelor de control constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 300 şi 600 de lei. În plus, atenţionează cu privire la faptul că acţiunile de prevenire şi combatere a braconajului piscicol vor continua şi în perioada următoare, iar împotriva celor care vor fi depistaţi săvârşind fapte susceptibile a fi contravenţii sau infracţiuni – aşa cum sunt reglementate de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura – vor fi luate măsurile legale impuse de acest act normativ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Florin

    luni, 22.07.2013 at 12:20

    NU MI SE PARE CORECT!!!!!!!!!

    Atata timp cat acesti oameni pescuiau corect fara sa braconeze sau alte porcarii ,chiar dak nu posedau permisul de pescuit nu trebuiau sanctionati ,,, poate pentru k nu is permiteau un permis de pescuit … SI sunt alti care baga curent si plase si altele si aia nici macar nu sunt avertizati….

    Mi se pare absurd … credca multa lume e deacord cu mine !!!

  2. Sebeseanul

    luni, 22.07.2013 at 13:03

    Corect, Florin! Dar la noi in tara ce e corect?

  3. monkiki

    luni, 22.07.2013 at 14:46

    Bine ca au permis Albacher , Elit si altii care deverseaza ce vrea muschiu lor in Sebes si implicit in Mures. Au iesit amaratii ai din casa ca era Duminica si gaborii cu excesu de zel i-au si insfacat! Bravo domnilor ati salvat tara de braconieri. In curand nu o sa mai fie braconieri pentru ca se concesioneaza malurile apelor cu tot cu diguri si drumuri (a se vedea raul Sebes in Oarda de Jos). Vom mai pescui numai din elicopter, dar cu permis!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax