Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trei bărbați au ucis, cu o pușcă artizanală, o căprioară, într-o pădure din Sebeș. Au fost condamnați pentru braconaj

Publicat

politie noaptea

Trei bărbați care au vânat ilegal o căprioară, într-o pădure din Sebeș, au primit condamnări în primă instanță, pentru braconaj. Este vorba despre uciderea unei căprioare, pe timp de noapte, la lumina farurilor, cu o armă confecționată artizanal. 

Fapta de braconaj s-a petrecut în data de 9 martie 2022, pe timp de noapte, în jurul orei 04.00, când cei trei bărbați au mers la vânătoare, deși era în afara perioadei legale.

Modul în care cei trei au ucis animalul și cum a fost descoperită fapta a fost detaliată de magistrații Judecătoriei Sebeș, în motivarea instanței, după ce aceștia au fost condamnați pentru mai multe capete de acuzare, în data de 13 iulie 2023. 

Imediat după ce bărbații au ucis animalul, polițiștii din Sebeș au fost informați despre o posibilă faptă de braconaj și au început să facă cercetări. La scurt timp au identificat mașina în care se aflau cei trei, autoturism care rula către Șugag.

În mașină au fost descoperite mai multe lanterne, sare pentru animale, dar și pete de sânge. Când au mers pe fondul de vânătoare au descoperit cadavrul animalului, dar și o plasă cu cartușe.

De asemenea în urma cercetărilor a fost descoperită și arma cu care a fost ucis animalul.

Prejudiciul cauzat pentru vânarea căprioarei a fost de 4000 de euro.

Potrivit motivării instanței, cel care a tras cartușele către animal,”fără a fi deținător legal de arme letale ori posesori de permis de vânătoare și fără a fi înscriși în vreo autorizație de vânătoare eliberată conform legii, pe raza fondului cinegetic AVPS Vulturul unde a împușcat la lumina farurilor mașinii, în afara perioadei legale, un exemplar de căprior (femelă), care se afla pe marginea drumului principal, cu ajutorul unei arme letale de vânătoare, tip lisă, calibrul 16, confecționată în mod artizanal”, se arată în documentul redactat de instanța de judecată.

Pentru faptele lor, judecătorii din Sebeș au dat mai multe pedepse.

Unul dintre cei trei, bărbatul care a și împușcat căprioara, a fost condamnat la pedeapsa finală de 2 (doi) ani şi 3 (trei) luni închisoare, pentru braconaj, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și uz de armă, cu suspendare.

Cel de al doilea bărbat a fost condamnat la pedeapsa de 1 (un) an şi 3 (trei) luni închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de „ braconaj”, pedapsă cu suspendare.

Iar cel de al treilea participant la vânătoarea ilegală a fost condamnat de magistrații Judecătoriei Sebeș, la pedeapsa de 1 (un) an închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de „ complicitate la braconaj”, tot cu suspendare.

Momentan decizia din data de 13 iulie 2023 nu este definitivă și poate fi atacată în apel, în termen de 10 zile de la comunicare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Onor

    marți, 18.07.2023 at 06:38

    Toți cu suspendare ! Bravo, onorați speciali ! Dar pădurarul, era la tăiat de lemne ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax