Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei bărbaţi din Aiud şi Ocna Mureş, sancţionaţi pentru pescuit ilegal. Acţiune a Jandarmeriei pe râul Mureş pentru combaterea braconajului piscicol

Publicat

Jandarmii din Aiud au sancţionat trei bărbaţi pe care i-au surprins în timp ce pescuiau pe malul râului Mureş, fără a avea permis. Jandarmii au organizat, sâmbătă, împreună cu inspectori din cadrul ANPA Cluj , o acţiune comună pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol.

Activitatea s-a desfăşurat pe râul Mureş, pe raza localităţilor Rădeşti, Ciumbrud, Gâmbaş şi Ocna Mureş. În zona podului de la Gâmbaş a fost depistat Cornel M. (27 de ani), domiciliat în Aiud care tocmai se pregătea să pescuiască. Întrebat dacă are asupra sa permisul de pescuit, bărbatul a motivat lipsa acestuia prin faptul că îl uitase acasă. A fost sancţionat cu avertisment scris.

Acelaşi motiv a găsit şi Ovidiu G. (56 de ani) din Ocna Mureş pentru a justifica lipsa unui document în baza căruia să poată pescui legal. In urma verificărilor a reieşit însă că bărbatul nu figurează printre cei care deţin permis de pescuit şi a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 300 de lei.

Cea mai mare amendă trebuie să o plătească Antonio M. (35 de ani), domiciliat în oraşul Ocna Mureş. Acesta a fost surprins în timp ce încerca să captureze peşte utilizând o plasă improvizată. A fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei şi i-a fost suspendat permisul de pescuit pe o perioadă de 90 de zile.

Jandarmii atrag atenţia pescarilor că acţiunile jandarmeriei vor continua şi în perioada următoare, iar împotriva celor care vor fi depistaţi săvârşind fapte susceptibile a fi contravenţii sau infracţiuni vor fi luate măsurile legale impuse de O.U.G. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax