Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

BCCO Alba Iulia a destructurat un grup infracțional de cămătari. Trei persoane arestate prin decizie a Tribunalului Alba

Publicat

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, sub coordonarea DIICOT Alba Iulia, au destructurat un grup infracţional organizat, ce acţiona în scopul obţinerii unor sume importante de bani, din săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune, cămătărie în formă continuată şi evaziune fiscală. Prejudiciul cauzat se ridică la 1.000.000 de lei şi 54.200 de euro. Trei bărbaţi din Hunedoara au fost arestaţi preventiv şi al patrulea este cercetat în libertate.
Percheziţiile au fost efectuate marţi, la locuinţele membrilor grupării, în urma cărora au fost descoperite sumele de 9.100 USD şi 1.100 de euro. În cauză, a fost instituit sechestru asigurator asupra sumelor de bani, precum şi asupra a 10 locuinţe ale suspecţilor.
Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, sub coordonarea DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au efectuat patru percheziţii domiciliare la locuinţele a patru membri ai grupării infracţionale.
Din investigaţiile desfăşurate, s-a reţinut faptul că, în perioada 2008, până în prezent, pe raza judeţului Hunedoara, cei patru suspecţi, cu vârste cuprinse între 41 şi 48 de ani, au constituit o grupare infracţională, în scopul obţinerii de bani şi foloase materiale din comiterea unor infracţiuni de înşelăciune şi cămătărie.
Membrii grupării sunt suspectaţi că ar fi acordat împrumuturi cu camătă şi ar fi majorat ulterior, dobânzile stabilite iniţial, nu ar fi eliberat chitanţe pentru plăţile din capital şi dobânzi, pretinzând în continuare bani, deşi sumele împrumutate şi dobânda erau achitate.
Astfel, suspecţii le-ar fi luat persoanelor împrumutate bani, bunurile imobile aflate în proprietatea acestora sau a unor rude apropiate. Începând cu 2008, mai multe persoane ar fi apelat la aceştia pentru împrumutul unor sume de bani, de regulă în valută, pentru care suspecţii impuneau în mod obligatoriu o dobândă între 10% – 50% săptămânal sau lunar, precum şi constituirea unor garanţii imobiliare, ce se realizau prin contracte autentice încheiate de notari din judeţul Hunedoara.
Din cauza dobânzilor foarte mari percepute, persoanele vătămate nu reuşeau plăti la termene şi astfel pierdeau proprietatea bunurilor ipotecate.
Până în prezent, în cauză au fost identificate şapte părţi vătămate. Valoarea prejudiciului se ridică la 1.000.000 de lei şi 54.200 de euro.
De asemenea, din cercetări a rezultat că suspecţii ar fi realizat împrumuturi de 348.790 de euro, pentru care ar fi încasat dobânzi de 113.890 de euro, fără a declara aceste sume, pentru calcularea impozitului datorat bugetului de stat.
Pentru acoperirea prejudiciului în cauză, s-a instituit sechestru asigurator asupra a 10 imobile (o casă şi 9 apartamente) din zona Valea Jiului, judeţul Hunedoara, aflate în proprietatea suspecţilor, precum şi asupra sumelor de 9.100 USD şi 1.100 de euro, descoperite în urma celor patru percheziţii efectuate în cursul zilei de ieri.
Trei dintre suspecţi au fost reţinuţi pe baza de ordonanţă pentru 24 de ore. Faţă de cel de-al patrulea suspect s-a luat măsura preventivă de obligare de a nu părăsi ţara.
Miercuri, 17 iulie, cei trei suspecţi au fost prezentaţi Tribunalului Alba, cu propunere de arestare preventivă, pentru comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, cămătărie în formă continuată şi evaziune fiscală. Instanța de judecată a dispus arestarea preventivă a celor în cauză pentru 29 de zile.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax