Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trei bărbați prinși pe A10 Sebeș-Turda după ce au jefuit 19 morminte. Furaseră bani și bijuterii și din cavoul unui copil

Publicat

Trei bărbați care jefuiseră 19 morminte au fost prinși pe autostrada A10 Sebeș-Turda. Potrivit polițiștilor, aceștia au fost identificați în trafic după ultimul furt, dintr-un cimitir din Huedin. În total, au sustras bani și bijuterii în valoare de 14.000 de lei.

Potrivit IPJ Dâmbovița, în urma cercetărilor efectuate de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Găești, au fost reținute pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, în 5 decembrie, trei persoane cu vârste cuprinse între 24 și 40 de ani, bănuite de comiterea infracțiunilor de furt calificat și profanare de morminte.

Cele trei persoane au fost depistate pe Autostrada 10 Turda-Sebeș, după ce în noaptea de 4 spre 5 decembrie, ar fi profanat 6 morminte amenajate în cimitirul din localitatea Huedin, județul Cluj, de unde ar fi sustras 100 de euro și 10 lei.

Ulterior, polițiștii s-au deplasat la domiciliile celor trei bărbați, în localitatea Dor Mărunt și în orașul Pantelimon, unde au pus în aplicare patru mandate de percheziție domiciliară.

De asemenea, persoanele în cauză sunt bănuite că în noaptea de 10 spre 11 noiembrie ar fi pătruns în cimitirele din localitățile Petrești și Moara din Groapă, din județul Dâmbovița, unde ar fi forțat plăcile de ciment de la 13 cavouri și ar fi sustras bani și bijuterii, fiind creat un prejudiciu de 13.400 de lei

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor de la Direcția Operațiuni Speciale, de la structurile de investigații criminale din județele Cluj, Hunedoara și Alba și de la Poliția Orașului Lehliu Gară și Pantelimon. Totodată, la activități au participat și luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Dâmbovița și Călărași.

Bani și bijuterii în valoare de peste 10.000 de lei furate din cavoul unui copil

Din cimitirul din comuna Petrești, cei trei hoți au furat bani și bijuterii de peste 10.000 de lei. Au spart cavoul unui copil de 2 ani.

„Îi luaseră două brățări, lănțicul și bani, peste 10.000 de lei. Aici a știut cineva, i-a trimis cineva la sigur”, a spus mama copilului decedat, pentru digi24.ro.

Tatăl acestuia a relatat cum a găsit cavoul:

„Tot capacul era mișcat, dar nu mișcat de pe poziție, în așa fel încât să pară că nu s-a umblat nimic. Florile care acopereau tot mormântul erau mișcate înspre dreapta. După care m-am dus în spate și acolo se vedeau urmele de rangă, ce au băgat ei și cum au ridicat mormântul. L-au ridicat și au intrat înăuntru”.

În aceeași seară, cei trei au profanat alte 12 morminte. Căutau doar cavouri cu decedați înmormântați recent. Tatăl copilului decedat a mai spus că aceștia au furat bani, verighete, unei femei i-a luat cerceii din ureche.

”La băiatul nostru i-a luat inclusiv bănuțul ăla care se pune la mânuță, de 50 de bani, nenorociții or fi zis că e de aur. Și inclusiv un om pe care l-au îngropat cu Coronavirus. L-au dezgropat și pe el, de au umblat și la omul ăla”, a spus acesta.

Cei trei au fost arestați preventiv și riscă până la cinci ani de închisoare. Operau în toată țara, la pont.

surse: IPJ Dâmbovița, Digi24

sursă foto: captură video Digi24

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax