Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Trei blocuri de pe Bulevardul Transilvaniei vor fi reabilitate termic prin POR. Asociațiile de proprietari vor plăti o taxă lunară

Publicat

Trei blocuri de locuințe situate pe Bulevardul Transilvaniei din Alba Iulia vor fi reabilitate termic prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 1, Sprijinirea investițiilor în eficiență energetică a blocurilor de locuințe. Pentru derularea acestui program cu finanțare europeană, administrația locală trebuie să asigure resursa financiară necesară pentru acoperirea cheltuielilor aferente iar o parte din bani vor veni în baza unor plăți lunare efectuate de asociațiile de proprietari.

Blocurile ce se intenționează a fi reabilitate termic prin POR sunt Bl. 16, A și B, 18, Sc. A și B și 20, Sc. A și B, toate situate pe Bulevardul Transilvaniei. Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia vor supune aprobării în ședință mecanismul de recuperare a sumelor avansate pentru asigurarea contribuției proprii a asociației de proprietari aferente fiecărui bloc de locuințe inclus în POR. Este vorba despre o plată lunară, numită taxă de reabilitare termică, efectuată de asociațiile de proprietari, calculată astfel: Taxă de reabilitare termică în lei = Valoarea totală avansată de autoritatea publică locală pentru asigurarea contribuției unei asociații de proprietari x 4% (cota procentuală lunară rezultată din raportarea sumei totale datorate autorității locale la durata de recuperare de 24 de luni). Pentru nerespectarea termenului de plată, pentru fiecare asociație de proprietari vor fi aplicate penalizări.

Tot în ședința de CL vor fi supuse aprobării și documentațiile tehnice economice pentru demararea lucrărilor de reabilitare termică la cele trei blocuri. La blocul 16, cu scările A și B, durata de execuție a lucrărilor este de 6 luni iar valoarea investiției este de 953,948 mii lei din care 60% sunt cheltuieli eligibile finanțate din fonduri FEDR și buget de stat și 40% sunt cheltuieli suportate de bugetul local și asociațiile de proprietari. Proiectul cuprinde izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea ferestrelor și ușilor exterioare, izolarea planșeului peste subsol, refacerea finisajelor anvelopei și reparații la elementele de construcție cu potențial de desprindere.

Lucrări similare vor fi efectuate și la celelalte două blocuri vizate de pe Bulevardul Transilvaniei, respectiv blocul 18 Sc. A și B (valoare investiție – 891,272 mii lei) și blocul 20, Sc. A și B (valoarea investiției – 975,672 mii lei).  Proiectantul lucrării este firma Transilvania Construct SA Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax