Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei căni cu cafea consumate pe zi pot crește riscul de migrene. Efecte ale cofeinei asupra organismului uman

Publicat

c

Trei căni cu cafea consumate într-o zi sunt suficiente pentru a contribui la declanşarea unei migrene, sugerează un nou studiu citat joi de Press Association.

În cazul persoanelor care se confruntă cu migrene episodice, una sau două porţii de băuturi cofeinizate nu au fost asociate cu apariţia în ziua respectivă a durerilor de cap, potrivit unui studiu publicat în American Journal of Medicine. Însă trei sau mai multe porţii pot duce la creşterea riscului de migrene în aceeaşi zi sau în următoarea.

”Pe baza studiului nostru, un consum de una sau două băuturi cofeinizate pe zi nu pare să fie asociat cu apariţia unei migrene, însă trei sau mai multe porţii ar putea fi legate de creşterea riscului de a dezvolta o migrenă”, a declarat autoarea principală a cercetării, Elizabeth Mostofsky.

Un grup de specialişti din Boston, Massachusetts, de la Beth Israel Deaconess Medical Center (BIDMC), Brigham and Women’s Hospital şi Harvard T.H. Chan School of Public Health (HSPH) a evaluat rolul băuturilor cu cofeină ca potenţial declanşator al migrenei.

”În timp ce unii factori declanşatori potenţiali – cum ar fi privarea de somn – pot creşte doar riscul de migrenă, rolul cofeinei este deosebit de complex deoarece poate declanşa un atac, însă poate ajuta totodată şi la controlul simptomelor. Impactul cofeinei depinde atât de doză cât şi de frecvenţă, însă, deoarece există puţine studii asupra riscului imediat de migrene după aportul de băuturi cu cofeină, dovezile sunt prea limitate pentru a putea fi formulate recomandări dietetice pentru persoanele cu migrene”, a notat Mostofsky.

În cazul persoanelor care consumă rar băuturi cu cofeină, chiar şi una sau două porţii pot creşte riscul de apariţie a unei migrene în ziua respectivă, se arată în studiu.

Migrena este o tulburare care afectează aproximativ 1,04 miliarde de adulţi din întreaga lume.

surse: Romania24.ro, Agerpres

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax