Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei cartiere din Alba Iulia, în top 20 cele mai nesigure pentru locuit în România. Concluziile unui sondaj făcut de portalul de imobiliare al siteului OLX

Publicat

top cartiere tara Trei cartiere din Alba Iulia se află în top 20 cele mai nesigure pentru locuit în România, potrivit unui sondaj realizat de storia.ro, site-ul de imobiliare lansat de OLX.ro şi derulat în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017.

Studiul a fost realizat în colaborare cu D&D Research, pe un eşantion de 93.532 de utilizatori ai platformei OLX, femei şi bărbaţi şi s-a bazat pe evaluări acordate zonelor în care locuiesc. Pentru Alba Iulia, a fost contabilizat un număr de 1.593 de respondenţi, care au dat nota 66.91 oraşului, la categoria „auto-percepţie: siguranţa cetăţeanului”, plasându-l pe locul 15 din 42 în top cele mai sigure oraşe din ţară. Comparativ, în top naţional, Oradea este pe locul 1, fiind desemnat cel mai sigur oraş din România, urmat în clasament de Cluj-Napoca, Sibiu, Sfântu Gheorghe şi Timişoara. Bucureşti se clasează abia pe poziţia a noua, iar judeţul Ilfov pe a zecea. La polul opus, oraşele desemnate în cadrul cercetării ca fiind cele mai puţin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacău, Călăraşi, Târgovişte, Vaslui, Piatra Neamţ, Galaţi şi Reşiţa.

La segmentul “Siguranţa cetăţeanului”, municipiul Alba Iulia este nominalizat şi în top cele mai nesigure cartiere, dar şi în clasamentul celor mai sigure cartiere.

top national cartiere siguranta cetateanului Astfel, Alba Iulia apare în top naţional 20 cele mai sigure cartiere din ţară, pe locul doi, cu zona Maieri (punctaj 84,38), după cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca (locul 1) şi urmat de Otopeni (Ilfov) – locul 3, respectiv Aviaţiei (Bucureşti) şi Gheorgheni (Cluj-Napoca).

În top naţional 20 cele mai nesigure cartiere din ţară, punctajele obţinute după evaluări ale unor cartiere din Alba Iulia au atras locurile 6 pentru Ampoi 2, 8 pentru Ampoi 1, respectiv 10 pentru Caroline Apulum, în condiţiile în care cea mai nesigură zonă de locuit în România, potrivit rezultatelor sondajului, este cartierul Iţcani din Suceava, urmat de Brestei din Craiova, respectiv Alecu Russo din Bacău, Calea Caransebeşului (Reşiţa) şi Bora (Slobozia).

Rezultatele pentru Alba Iulia pot părea surprinzătoare, în condiţiile în care zona Caroline Apulum, de exemplu, este foarte aproape de Cetatea Alba Carolina, locaţie turistică relevantă la nivel naţional. Cartierul a fost și încă mai este considerat unul dintre cele mai liniștite din oraș.

Potrivit sondajului, rezultatele sondajului privind siguranţa cetăţeanului, pe cartierele oraşului Alba Iulia, sunt următoarele:

top cartiere alba iulia siguranta cetateanului

 

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranţă, fiind urmata de Crişana, Bucureşti şi Ilfov. La polul opus, Maramureş şi Moldova au obţinut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din ţară.

Oraşele care au primit cele mai mari note la capitolul siguranţă sunt cele cu un produs intern brut ridicat. De asemenea, primele locuri sunt ocupate de oraşe cu un număr mare de locuitori, de peste 300.000, şi cu o rată a şomajului scăzută (sub 4%). Pe de alta parte, cele mai nesigure oraşe, potrivit studiului Storia, sunt cele care au sub 100.000 de locuitori şi o rată a şomajului ridicată, de peste 8%.

Alte exemple din ţară

În Bucureşti, respondenţii au ales cartierele Aviaţiei, Tineretului şi Titan drept cele mai sigure zone. La polul opus sunt Ferentari, Bucur Obor, Baicului şi Rahova.

În Oradea, Calea Aradului, Nufărul şi Centru Civic sunt cele mai sigure zone.

În Braşov, zonele Warthe, Răcădău, centrul istoric, centrul civic, Blumana, Astra sunt pe primele locuri.

La Cluj-Napoca, cele mai sigure zone sunt Grigorescu, Gheorgheni şi Zorilor. La Sibiu, la acest capitol au fost nominalizate zonele Ştrand, Calea Dumbrăvii şi Central. La Timişoara – cartierele Soarelui, Lipovei şi Girocului.

sursa: blog.storia.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax