Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Trei COLEGII din Alba Iulia, „RETROGRADATE” de ministrul Educației. Unul devine Școală Postliceală

Publicat

dorin pavel alex domsa colaj

Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa”, Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” și Colegiul de Afaceri din Alba Iulia au fost „retrogradate” de către ministrul Educației. Celor trei instituții de învățământ preuniversitar de stat și particular le-a fost revocată denumirea de „Colegiu”. Acestea se vor numi, începând cu anul școlar 2018-2019, Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa”, Liceul Tehnologic „Dorin Pavel”  respectiv Școala Postliceală de Afaceri .

Consilierii locali din municipiul Alba Iulia vor avea de aprobat, în ședința de marți, 30 octombrie, modificarea în rețeaua școlară pentru anul școlar 2018-2019 aprobată prin HCL nr. 149/2018 a noilor denumiri pentru unele unități de învățământ preuniversitar de pe raza municipiului Alba Iulia ca urmare a revocării titlului de „Colegiu”.

Lista unităților de învățământ preuniversitar de stat

Denumirea veche a unității de învățământ – Denumirea nouă a unității de învățământ

  • Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” din Alba Iulia – Liceul Tehnologic „Alexandru Domșa” Alba Iulia
  • Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” Alba Iulia – Liceul Tehnologic „Dorin Pavel” Alba Iulia

Lista unităților de învățământ preuniversitar particular

Denumirea veche a unității de învățământ – Denumirea nouă a unității de învățământ

  • Colegiul de Afaceri Alba Iulia – Școala Postliceală de Afaceri Alba Iulia

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Alba, în conformitate cu Metodologia de acordare a titlului de Colegiu Național/Colegiu unităților de învățământ preuniversitar, „titlul are o valabilitată limitată”, iar pentru menținerea denumirii, o dată la cinci ani unitatea de învățământ înaintează la Inspectoratul Școlar Județean o fișă de evaluare și documente care atestă îndeplinirea condițiilor minimale.

Colegiul de Afaceri Alba Iulia nu a solicitat meniținerea denumirii de „Colegiu”. Pe de altă parte, Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa” și Colegiul Tehnic „Dorin Pavel” nu au îndeplinit criteriul 5 b) din art. 4 al Metodologiei nr. 4030/2018 referitor la „rata de promovare la examenul de bacalaureat peste  media națională”, cumulată (a celor două sesiuni anuale ale examenului), raportată la filiera în care școlarizează preponderent (teoretică/tehnologică/vocațională), pe ultimii trei ani”.

Ordinele Ministrului Educației Naționale nr. 4444/2018, 5088/2018, 5090/2018, ce cuprind revocarea titlului de „Colegiu” și noile denumiri au fost comunicate unităților de învățământ, care vor întreprinde demersurile necesare pentru cuprinderea lor în rețeaua școlară cu noua denumire, începând cu anul școlar 2018 – 2019.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax