Contacteaza-ne si pe
Publicitate

CÎMPENI

Comisari ai Garzii de Mediu, judecați pentru fals intelectual după controale la gaterele din Apuseni

avatar

Publicat

Trei comisari ai Gărzii de Mediu din cadrul Comisariatului General Bucureşti au fost trimişi în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni pentru fals intelectual. Cei trei inculpaţi sunt acuzaţi că au aplicat 19 de amenzi unor persoane fizice din Scărişoara și că pentru aceasta ar fi întocmit în fals note de constatare prin care ”au atestat fapte şi împrejurări necorespunzătoare adevărului”.
Faptele sunt vechi de patru ani. Cei trei comisari au fost trimişi, în martie 2013, să efectueze controale la proprietari de instalaţii de debitat lemnul din Munţii Apuseni. S-au oprit la Primăria Scărişoara (care atunci funcționa în clădirea școlii) şi au cerut ca toţi cei care deţin astfel de instalaţii să se prezinte în faţa lor.
”Comisarii Gărzii Naţionale de Mediu au întocmit notele de constatare la sediul şcolii generale din comuna Scărişoara, unde îşi desfăşurau activitatea angajaţii primăriei, clădirea instituţiei fiind în construcţie. Deţinătorii de instalaţii de debitat material lemnos au fost convocaţi la sediul Primăriei Scărişoara, de reprezentanţii instituţiei, fiind înştiinţaţi că urmează să se întâlnească cu comisarii Gărzii Naţionale de Mediu, pentru a fi informaţi cu privire la demersurile şi actele necesare obţinerii autorizaţiei de mediu, în vederea intrării în legalitate” scrie în rechizitoriul întocmit de procurori.

Comisarii le-au completat acestora, procesele verbale ca și când ar fi mers pe teren, la instalații. De fapt, aceștia le-au dat amenzi oamenilor fără să le vadă gaterele. Ba mai mult, ar fi aflat de existenţa banzicelor de la reprezentanţii primăriei şi, la sediul instituţiei, i-ar fi determinat pe oameni să semneze notele de constatare, după ce în prealabil şi-au prezentat dispoziţia de a-i susţine şi ajuta să obţină autorizaţia de mediu, ”în situaţia în care vor avea nevoie”.

Cei 19 proprietari de instalaţii de debitat au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, unii plătind o parte din amendă.
Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

INCENDIU lângă Zlatna. Acoperișul unei case de locuit din satul Podul lui Paul a luat foc

avatar

Publicat

Un incendiu a izbucnit miercuri după-amiaza lângă orașul Zlatna, la ieșirea spre Alba Iulia. Focul a cuprins acoperișul unei case de locuit din satul Podul lui Paul.Potrivit ISU Alba, pompierii intervin cu două autospeciale și 9 subofițeri pentru stingerea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei case de locuit din localitatea Zlatna (Podul lui Paul).Incendiul este […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

A început examenul pentru obţinerea titlului de specialist de către medicii rezidenți. Centrele și comisiile de examen

avatar

Publicat

medici spital

Examenul pentru obținerea titlului de specialist pentru medicii, medicii dentişti şi farmaciştii care finalizează pregătirea în specialitate până la data de 31 decembrie 2018 a început miercuri și se va încheia pe 23 noiembrie. Examenul se desfășoară în 12 centre universitare din țară, respectiv București, Arad, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Noi modificări la legea jocurilor de noroc. Fără ”jack-poturi” la vedere

avatar

Publicat

O nouă lege care reglementează jocurile de noroc a fost votată miercuri în Camera Deputaților. Noua lege prevede ca afișarea câștigurilor în exteriorul locațiilor unde se desfășoară jocuri de noroc să fie interzisă.Se interzice afişarea în exteriorul locaţiilor de jocuri de noroc a valorilor sau bunurilor acordate prin bonusuri, promoţii sau «jack-pot»-uri reale sau simulate”, […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO: Peste 4 milioane de lei pentru modernizarea Parcului Veza din Blaj. Contractul de finanțare, semnat la ADR Centru

avatar

Publicat

Miercuri, la sediul ADR Centru din Alba Iulia,  primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar și director general ADR Centru, Simion Crețu, au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Amenajarea unui spațiu verde în incinta imobilului inscris în CF nr 77100 – Parc Veza Blaj”, a cărui valoare totală este de aproape 4,2 milioane lei, pentru […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate