Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei copii minori transportați în portbagajul mașinii. Avertismentul Poliției. Titi Aur: Nu conştientizăm pericolul

Publicat

Poliţia Română a publicat pe pagina de Facebook o fotografie cu un bărbat care îşi transporta cei trei copii minori în portbagajul maşinii.

„Oameni buni, Luați această imagine ca exemplu de AȘA NU. Un copil nu este un bagaj pe care să îl așezi în mașină, după ce ai terminat cumpărăturile! Locul unui copil este într-un scaun special, care trebuie să fie montat pe bancheta din spate”, transmite Poliţia Română pe Facebook. 

Titi Aur, expert în conducere defensivă, a explicat la DCNnews care sunt pericolele la care sunt expuşi copiii în astfel de situaţii, dar şi cine este vinovat de rănirea acestora în cazul unui incident în trafic. 

Pericole pentru cei mici dacă nu sunt asiguraţi

„Problema asta e una foarte delicată. Trăind în neştiinţa asta generală de cum să ne comportăm când suntem la volan, având impresia că nu ni se poate întâmpla nimic, ajungem şi la aceste extreme, în care ne jucăm cu viaţa celor din jurul nostru şi de cele mai multe ori cu viaţa copiilor noştri.

Tocmai pentru că nu conştientizăm pericolul la care ne expunem. Ştim din toate testele că o persoană care este în maşină dacă are centura scapă cu vătămări mai mici în cazul unui impact.

Ştim că, pentru copii, până ajung la 12-13 ani şi înălţimea de 140 cm, mult mai sigur este să fie în scăunelul de copii. Până la 3 ani să meargă cu spatele către faţă, abia apoi cu faţa spre bordul maşinii, dar şi cu centură.

Când ajungem să punem copiii liberi pe bancheta din spate, eu cred că nu conştientizăm pericolul. Când îi punem în portbagaj şi le acceptăm tot felul de mofturi, sau mai rău, dacă e moftul adultului să îi pună acolo ca să se distreze, nu înseamnă decât un risc total asumat.

Când mergem cu viteza legală, în principiu nu se poate întâmpla nimic. Dar să nu excludem situaţia în care cineva să îţi sară în faţă sau în care cineva intră în tine. Şi frânezi brusc sau e impactul.

Tu spui că eşti părinte responsabil, mergi cuminte şi îţi distrezi copiii. Dar în trafic poate să apară ceva neaşteptat, un şofer care pierde controlul, orice.

În acest caz, în care maşina primeşte şocuri, copilul care nu este nici măcar pe bancheta din spate, normal că va fi grav rănit! Cine e vinovatul? Cel care intră în tine! Cine e vinovatul moral? Tu, care ţi-ai asumat riscul de a pune copiii în portbagaj”, a declarat Titi Aur. 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax