Connect with us
Publicitate

ABRUD

Trei creșe noi vor fi construite în județul Alba la Abrud, Câmpeni și Teiuș. Proiectele au fost aprobate

Publicat

Trei creșe noi vor fi construite în județul Alba la Abrud, Câmpeni și Teiuș, potrivit Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației. 

Este vorba despre 3 creșe de dimensiuni mici, de câte 40 de locuri, care vor costa 12 milioane de lei fiecare.

Finanțarea este asigurată de Guvern. Primarul din Abrud, Cristian Albu, a declarat că urmează ca primăria să predea amplasamentul pentru viitoarea creșă, care va fi construită în zona fostei unități militare.

În total, au primit aproobarea 142 de creșe din 52 de orașe și 90 de comune. De remarcat că dintre cele 90 de comune care vor beneficia de creșă, nici una nu se află în județul Alba.

Ministrul a subliniat că, în cazul comunelor, cele pentru care a fost aprobată finanțarea au îndeplinit două criterii: au peste 5.000 de locuitori sau au avut, în ultimii 3 ani, cel puțin 100 de nou născuți.

”Dorim să ne asigurăm că vom construi aceste creșe acolo unde este nevoie de ele. În comunele adiacente marilor orașe, locuiesc familii tinere, din care părinții lucrează în municipiu, dar doresc să-și înscrie copiii în creșele mai apropiate de casă”, a spus Cseke Attila.

În prezent, în România funcționează 395 de creșe de stat.

Sursa foto: MLDPA

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax