Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trei dintre inculpaţii din Dosarul utilajelor agricole furate din ţări ale UE au părăsit arestul IPJ. Vezi despre cine este vorba

Publicat

Trei dintre inculpaţii din Dosarul utilajelor agricole furate din ţări ale UE sunt liberi să părăsească arestul IPJ. Este vorba despre Dănuţ Cristian Bândilă, Ştefan Filip Rus şi Corneliu Pantelimon Kaiser, care vor avea însă interdicţia de a părăsi ţara.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a menţinut decizia Curţii de Apel Alba Iulia de înlocuire a măsurii arestării preventive cu cea de a nu părăsi graniţele ţării, pentru cei trei inculpaţi din Dosarul utilajelor agricole furate. Aceştia au părăsit arestul IPJ, în cursul zilei de astăzi.

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus, în 21 noiembrie, punerea în libertate a inculpaţilor şi a stabilit ca, pe durata măsurii de a nu părăsi ţara, fiecare inculpat să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea, respectiv cel din raza teritorială, conform programului de supraveghere întocmit de organul de politie sau ori de câte ori este chemat; să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea organului judiciar care a dispus măsura; să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte nici o categorie de arme; să nu se apropie de ceilalţi inculpaţi, de martorii din prezenta cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect. În caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care le revin, se va lua faţă de aceştia măsura arestării preventive.

În acest dosar mai sunt judecaţi fostul director al SRI Alba, Ioan Tarnu şi ofiţerul BCCO, Liviu Schiau, alături de alţi 17 inculpaţi. Aceştia sunt Antonio Vecchiolla, Florin Radu Liptak, Andrei Vasile Dărămuş, Cornel Irimia, Mirel Florin Oniga, Cosmin Marin Samoilă, Florin Bujor Bodea, Adrian Ioan Lăscan, Lucian Liviu Sabău, Cristian Călin Oprea, Mircea Stanciu, Dorel Vasile Tukacs, Dan Ioan Banciu, Ioan Ştefan Bursaş şi Iulian Iosif Băda.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax