Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trei drumuri din comuna Fărău vor fi reabilitate și asfaltate. Licitația pentru execuția lucrărilor, lansată în SEAP

Publicat

Trei drumuri din comuna Fărău vor fi reabilitate și asfaltate. Este vorba despre trei drumuri comunale, în lungime de peste 8,2 km, care fac legătura între drumul județean DJ 107 D și satele Heria, Sânbenedic și Medveș. Investiția se ridică la peste 8,6 milioane de lei. 

Primăria Fărău a lansat pe 3 ianuarie, în SEAP, o licitație pentru reabilitarea unor drumuri comunale.

Este vorba despre drumul comunal DC 7 (DJ 107 D – Heria), drumul comunal DC 8 (DJ 107 D – Sânbenedic) și drumul comunal DC 9 (DJ 107 D – Medveș). Lungimea totală a tronsoanelor propuse spre reabilitare și asfaltare este de 8.220 m.

Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 8.668.306,84 de lei, fără TVA.

Trei drumuri din comuna Fărău vor fi reabilitate și asfaltate – descrierea drumurilor

Drumul comunal DC 7:

Drumul comunal DC 7 începe din drumul județean DJ 107 D, în intravilanul localității Fărău și se termină în interiorul localității Heria și are o lungime totală de 3,768 km.

Sectorul de drum analizat este situat între km 0+000 (intersecția cu DJ 107 D) și km 3+768 în intravilanul localității Heria.

În profil longitudinal drumul este alcătuit din mai multe succesiuni de sectoare în rampă și pantă. Acestea se desfășoara între cotele extreme de 388 m și respectiv 305 m, iar declivitățile sunt cuprinse între cca. 0.00 – 10.52%.

În mare parte drumul este amenajat la cota terenului sau puțin peste aceasta, dar există și tronsoane cu taluz de debleu pe flancul amonte.

Trei drumuri din comuna Fărău vor fi reabilitate și asfaltate – Drumul comunal DC 8:

Drumul comunal DC 8 începe din drumul judetean DJ 107 D, în extravilanul localității Fărău și se termină în interiorul localității Sânbenedic și are o lungime totală de 2,073 km.

Sectorul de drum analizat este situat între km 0+000 (intersecția cu DJ 107 D) și km 2+073 în intravilanul localității Sânbenedic.

În profil longitudinal drumul este alcătuit din mai multe succesiuni de sectoare în rampă și pantă. Acestea se desfășoară între cotele extreme de 358 m și respectiv 314 m, iar declivitățile sunt cuprinse între cca. 0.01 – 8.96%.

În mare parte drumul este amenajat la cota terenului sau puțin peste aceasta, dar există și tronsoane cu taluz de debleu pe flancul amonte.

Drumul comunal DC 9:

Drumul comunal DC 9 începe din drumul județean DJ 107 D, în extravilanul localității Fărău și se termină în interiorul localitatii Medveș și are o lungime totală de 2,379 km.

Sectorul de drum analizat este situat între km 0+000 (intersecția cu DJ 107 D) și km 2+379 în intravilanul localității Medveș.

În profil longitudinal drumul este alcătuit din mai multe succesiuni de sectoare în rampă și pantă. Acestea se desfășoară între cotele extreme de 346 m și respectiv 319 m, iar declivitățile sunt cuprinse între cca. 0.05 – 3.99%.

În mare parte drumul este amenajat la cota terenului sau puțin peste aceasta, dar există și tronsoane cu taluz de debleu pe flancul amonte.

Trei drumuri din comuna Fărău vor fi reabilitate și asfaltate – lucrările propuse

Soluția tehnică presupune realizarea următoarelor categorii de lucrări:

  • Reabilitare sistem rutier în parte carosabilă și acostamente;
  • Realizare dispozitive de scurgere a apelor de suprafață (rigole/șanțuri, podețe, guri de scurgere, canale din beton etc);
  • Amenajarea acceselor la proprietăți;
  • Amenajarea intersecțiilor cu drumurile laterale;
  • Amenajare platforme de încrucisare;
  • Amenajare spații verzi;
  • Lucrări conexe pentru siguranța rutieră;
  • Lucrările propuse a se executa pe cele pe drumuri comunale amintite mai sus vor conduce la îmbunătățirea condițiilor de circulație și a fluenței traficului rutier și pietonal, precum și la sporirea siguranței și confortului pietonilor și vor influența benefic zona atât din punct de vedere ambiental, cât și din punct de vedere socio-economic.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax