Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei elevi de la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” reprezintă judeţul Alba la proba de baraj a concursului Cangurul Lingvist

Publicat

sc

Trei elevi ai Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” reprezintă judeţul Alba la proba de baraj a concursului Cangurul Lingvist, care se va desfăşura în Bucureşti, în data de 27 aprilie. Dacă se vor poziţiona pe primele locuri, aceştia pot câştiga o execursie în străinătate, o tabără internaţională Cangurului dar şi alte premii oferite de sponsori.

Cei trei tineri din Alba care vor participa la proba de baraj sunt: elevul Rareş Marc  clasa a V-a, (la Cangurul Lingvist Engleză – Germană), pregătit de prof.  Simona Pleşa, eleva Cristina Todor , clasa a VII-a, (la Poveştile Cangurului), pregătită de prof. Emanuela Bandici şi eleva  Irina Matei, clasa a V-a,la (Poveştile Cangurului), pregătită de prof. Mirona Furdui.

”Cangurul Lingvistic” este un proiect educational care promoveaza, prin intermediul concursurilor scolare, studiul si utilizarea limbilor moderne: franceza, engleza, germana, spaniola.

 

Incepand cu anul scolar 2005-2006, Fundatia pentru Integrare Europeana Sigma, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, a extins concursul Cangurul Lingvist la nivel international. Astfel, pana in anul 2012 au participat la acest proiect: Austria, Belarus, Bulgaria, Cipru, Georgia, Grecia, Italia, Kazakhstan, Lituania, Pakistan, Ungaria, iar alte tari si-au anuntat intentia de a participa anul viitor.

 

Organizatorii sunt: Ministerul Educatiei Nationale, Fundatia pentru Integrare Europeana Sigma și Institutul pentru Dezvoltarea Evaluarii in Educatie

Concursul are două secțiuni. Pentru fiecare sectiune, concursul are doua faze:

  1. faza de masa, la care participa elevi din toata tara si se desfasoara in fiecare scoala care se inscrie la concurs;
  2. faza nationala (proba de baraj) este organizata la Bucuresti si participa elevii cu cele mai bune rezultate la nivel national, selectati de o comisie formata din reprezentanti ai Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Inspectoratelor Scolare si ai altor institutii partenere.

La ”Cangurul Lingvist” participă 113.ooo elevi, 38.000 la Sectiunea franceză-spaniolă și 75.000 de elevi la Sectiunea engleză-germană.

Le dorim SUCCES celor trei elevi de la Școala Mihai Eminescu!

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax