Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei femei din Abrud şi Zlatna, prinse în flagrant de poliţişti. L-au şantajat pe un bărbat în schimbul unor ritualuri de căsătorie şi alungare a „duhurilor rele”


Publicat

Alungarea „duhurilor rele” nu au funcţionat pentru trei femei din Abrud şi Zlatna, care sunt cercetate pentru înşelăciune şi şantaj. Acestea ar fi cerut unui bărbat din localitate peste 43.000 de lei în schimbul unor ritualuri ce urmau să-l ferească de necazuri şi care ar fi condus la căsătorie. Pentru probarea activităţii infracționale a celor trei femei, poliţiştii din Abrud au realizat un flagrant într-un local din Alba Iulia, unde cele trei suspecte au fost reţinute.

Luni, poliţiştii din Abrud au luat măsura reţinerii faţă de cele trei femei care ar fi comis fapte de înşelăciune şi şantaj asupra unui bărbat din Abrud. Femeile i-au cerut peste 43.000 de lei şi i-au promis că vor alunga „duhurile rele”, dar şi că se va căsători.

Poliţiştii din Abrud au fost sesizaţi de către bărbatul în vârstă de 57 de ani, din Abrud, cu privire la faptul că a fost victima unor infracțiuni de înşelăciune şi şantaj, comise de S.A.M., de 36 de ani, din Abrud, B.A., de 67 de ani, din Zlatna şi S.A.C., de 48 de ani, din Zlatna.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că în perioada decembrie 2013 – mai 2014, victima a avut o relaţie de prietenie cu S.M.A., pe care a împrumutat-o cu suma de 4.200 de lei, bani ce nu i-au mai fost restituiţi.

Ulterior, femeia, în complicitate cu B.A. şi S.A.M., au obţinut de la victimă suma de 43.700 de lei, reprezentând contravaloarea unor ritualuri care ar fi condus, în cele din urmă, la căsătoria dintre victimă şi S.M.A. dar şi la alungarea „duhurilor rele”.

Pentru încheierea tuturor ritualurilor, victimei i-a mai fost cerută suma de 11.400 de lei a căror neplată ar fi condus la „abaterea unor necazuri mari” asupra sa şi a familiei sale.

În cele din urmă, bărbatul a realizat că este victima unor infracţiuni şi a cerut ajutorul poliţiei.

Pentru documentarea activităţii infracţionale a celor trei femei, luni, poliţiştii din Abrud au realizat un flagrant, într-o locaţie de pe raza municipiului Alba Iulia, unde victima împreună cu una dintre femei stabilise întâlnirea în care urma să fie predată suma de 11.400 de lei.

Faţă de cele trei femei, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore urmând să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Cîmpeni, cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracțiunilor de înşelăciune şi şantaj.

Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii lor activităţi infracționale.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Amenzi de peste 50.000 lei și 2 persoane în situație de muncă nedeclarată. Nereguli găsite de ITM Alba după controale la firme

Publicat

sediul ITM Alba

Inspectorii ITM Alba au dat amenzi în valoare totală de peste 50.000 lei și au găsit două persoane în situație de muncă nedeclarată, săptămâna trecută.

În perioada 25-29 mai, au fost controlați 46 de agenți economici, cu un număr total de 1.717 angajați. Au fost depistate 93 nereguli și două persoane cu „muncă nedeclarată”.

Inspectorii au aplicat 7 sancțiuni, din care cinci amenzi în valoare totală de 45.800 lei (40.000 lei pentru munca nedeclarată) și două avertismente.

Principalele deficienţe stabilite în controale:

– primirea în lucru a salariaţilor fără întocmirea în formă scrisă a contractelor individuale de muncă;

– neplata orelor suplimentare si neacordarea concediilor legale de odihna, anuale;

– neplata drepturilor salariale la termenul prevazut in contractul individual de munca;

– neacordarea repausului săptămânal și a sporului aferent;

– neconducerea corectă a evidenţei timpului lucrat

– contractele individuale de muncă nu au fost completate cu clauze referitoare la criteriile de evaluare a activităţii profesionale a salariaţilor aplicabile la nivelul angajatorului;

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, au fost verificate 59 unități, constatate 128 nereguli și date 27 de avertismente și 2 amenzi în cuantum de 8.000 lei.

Principalele deficienţe stabilite în controale:

– lipsa fișelor de aptitudini eliberate în urma examinării medicale la angajare și/sau periodică a lucrătorilor

– lipsa evaluării riscurilor de accidentare și îmbolnăvire profesională pentru activitățile desfășurate

– lipsa autorizării inițiale și a verificărilor periodice a echipamentelor tehnice supuse reglementărilor ISCIR

– lipsa instruirii periodice a lucrătorilor

– organizarea necorespunzătoare a activității la nivelul unităților, conform noilor reglementari din H.G. nr. 955/2010 pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii securității și sănătății în muncă nr. 319/2006

– lipsa instrucțiunilor proprii de securitate a muncii pentru activitățile desfășurate.

– desfășurarea activității fără efectuarea examenului medical la angajare și/sau periodic a lucrătorilor.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO/VIDEO Accident pe autostrada Sebeș-Sibiu, în zona Cunța. Tone de nisip împrăștiate pe șosea. Se circulă pe banda de urgență

Publicat

Un accident s-a produs marți dimineața pe Autostrada Sebeș-Sibiu, în zona Cunța. O autoutilitară care transporta nisip, s-a răsturnat , iar o mare parte din încărcătură s-a împrăștiat pe șosea. 

Două benzi de circulație pe direcția Sebeș-Sibiu, sunt blocate, potrivit paginii de Facebook Info Trafic Județul Sibiu.

Traficul se desfășoară cu dificultate pe banda de urgență.

Sursă foto: Info Trafic Jud. Sibiu Facebook

Video: facebook / Cipri

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

InfoTrafic: Restricții de circulație pe Autostrada A1 Sibiu-Sebeș, pentru reparații carosabil. Atenționări pentru șoferi

Publicat

asfalt

Centrul InfoTrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că astăzi sunt restricții de circulație pe Autostrada A1 Sibiu – Deva (Sebeș).

Traficul este restricționat până la ora 18.00, între kilometrii 280+500 metri – 281+600 metri, în zona localității Apoldu de Jos, județul Sibiu, pe sensul Sibiu către Deva (Sebeș), pe prima bandă și pe cea de urgență, pentru efectuarea lucrărilor de reparații carosabil.

Șoferilor li se recomandă să ruleze cu atenție și să semnalizeze din timp intenția de schimbare a benzii de rulare.

sursă: politiaromana.ro

foto: arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Echipă de dezinfecție contra cost, la ușa unui bărbat din Alba Iulia. Primăria nu știe nimic

Publicat

Un bărbat de aproximativ 70 de ani, din Alba Iulia a sesizat primăriei municipiului că marți, 2 iunie mai multe persoane îmbărcate în combinezoane, au sunat la ușa apartamentului în care locuiește și s-au prezentat drept angajați ai primăriei, care fac dezinsecție contra cost. 

Potrivit reprezentanților primăriei, fapta s-a petrecut la un bloc de pe strada Cloșca din municipiu.

Reprezentanții Primăriei Alba Iulia au declarat că angajații instituției care fac dezinsecție pe spațiile publice din oraș nu solicită bani, și mai mult de atât, nu prestează astfel de servicii pe domeniul privat.

Momentan la poliția din Alba nu a fost depusă nici o plângere.

sursă foto: arhiva alba24.ro, rol ilustrativ

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate