Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei firme din Alba din sectorul forestier şi două persoane fizice, amendate de ITM pentru munca „la negru”. Control la activităţile de silvicultură din judeţ

Publicat

Trei firme din Alba cu obiect de activitate în domeniul silvic şi două persoane fizice au fost amendate de inspectorii ITM pentru „munca la negru”. Suma totală a amenzilor aplicate la cele cinci unități este de 110.000 lei. Cu această ocazie a mai fost aplicată o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru netransmiterea contractelor de muncă în Revisal.

În perioada 7-11 aprilie, inspectorii ITM au luat la control societățile comerciale din sectorul forestier din județul Alba.

În domeniul relaţiilor de muncă au fost controlate 93 de unități și au fost aplicare 30 de amenzi în valoare de 140.700 de lei, din care cinci amenzi au fost aplicare pentru munca la negru.

Firmele sancționate sunt:

SCROB FOREST SRL Bistra – o persoană fără forme legale de angajare, amendă 10.000 lei;

NICOS WOOD SRL Gura Sohodol – o persoană fără forme legale de angajare și amendă 10.000 lei;

PROSILVA DEA SRL Blaj – 5 persoane fără forme legale de angajare și amendă cu 50.000 lei.

PFA Oniche Radu Solomon Lucian Sebes – 2 persoane fără forme legale de angajare și amendă 20.000 lei.

PF Haneş Ioan Vinţu de Jos – 2 persoane fără forme legale de angajare și amendă de 20.000 lei.

De asemenea, a fost aplicată o amendă de 10.000 lei pentru netransmiterea a trei contracte de muncă în Revisal.

În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă au fost controlate 58 de unități și aplicate 8 amenzi în valoare de 30.000 lei.

În perioada 24 martie-4 aprilie, a avut loc o campanie la nivel național de verificare a modului de respectare a prevederilor legislative în domeniul securității și sănătații în munca în activităţile de silvicultură și exploatări forestiere.

Cu această ocazie pe raza județului Alba au fost verificate un număr de 20 de societăți comerciale, care efectuau exploatări forestiere pe raza județului.

În timpul controlului au fost constatate un număr de 43 de deficiente, 11 angajatori au fost sancționați, dintre care 7 cu avertisment și 4 cu amenzi contravenționale în valoare totală de 14.500 lei.

Principalele deficienţe constatate au fost: neefectuarea instruirii la angajare în domeniul securităţii şi sănătăţii în munca lucrătorilor; neefectuarea examenului medical la angajare şi a examenului medical periodic a lucrătorilor; nu au fost dotaţi lucrătorii cu EIP; locurile de muncă din parchete nu au fost semnalizate corespunzător; locurile de muncă din parchete nu au fost dotate cu echipamente de acordare a primului ajutor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax