Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trei focare de COVID-19 în județul Alba. Jandarmi și fotbaliști infectați cu noul coronavirus

Publicat

Trei focare de coronavirus sunt momentan active în județul Alba, în condițiile în care în ultimele 24 de ore au fost confirmate pozitiv 45 de cazuri noi. 

Un focar este înregistrat în rândul jandarmilor din Aiud, unde patru jandarmi au fost confirmați pozitiv cu COVID-19. Situația este una critică în această perioadă când mai sunt 4 zile până la alegerile locale, când toți jandarmii sunt angrenați în misiuni.

UPDATE Precizări din partea Inspectoratului de Jandarmi Alba

Patru jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Alba au fost confirmați pozitiv cu Covid 19, acestea fiind singurele cazuri active la momentul de față. Trei dintre aceștia urmează să fie internați în spital iar cel de-al patrulea se află acasă, în izolare. Toți cei 4 jandarmi au o stare de sănătate generală bună.

Jandarmeria Alba a luat toate măsurile necesare limitării răspândirii virusului SARS Cov2, iar situația celor 4 jandarmi nu afectează situația operativă de la nivelul instituției.

CITEȘTE ȘI: TREI DECESE ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, în județul Alba. Doi bărbați și o femeie, cu comorbidități asociate

Un alt focar de 12 persoane este înregistrat la Clubul de Fotbal ”Unirea” din Alba Iulia. Președintele clubului, Mihai Dăscălescu, a declarat pentru alba24.ro, că 10 jucători și 2 antrenori ai clubului au fost depisați pozitiv cu COVID-19.

De asemenea, cel de al treilea focar activ la echipa de fotbal de la Galda de Jos. Momentan, nimeni din primăria Galda de Jos nu a putut fi contactat pentru mai multe detalii. Potrivit DSP Alba, este vorba despre patru persoane confirmate cu COVID-19.

CITEȘTE ȘI: TREI DECESE ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, în județul Alba. Doi bărbați și o femeie, cu comorbidități asociate

Persoanele pozitive au fost izolate, contacții carantinați, majoritatea persoanelor pozitive fiind asimptomatice. În total, circa 100 de persoane au fost testate până acum în contextul celor 3 focare. Au fost luate toate măsurile care se impun pentru limitarea răspândirii virusului și stingerea focarelor”, au declarat reprezentanții DSP Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate