Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trei hoți s-au dat drept angajați Electrica au intrat în casa unui bărbat din Alba și i-au furat banii. Ce au făcut anchetatorii

Publicat

Un bărbat din Teiuș s-a trezit la ușă într-o zi cu trei persoane care i-au spus că sunt de la electrică și trebuie să verifice consola. Acesta i-a lasat să intre, iar când cei trei au plecat, bărbatul a observat că îi lipsesc 1500 de lei dintr-un dulap. 

Timp de doi ani, autoritățile au cercetat cazul, însă în urmă cu câteva zile au renunțat la el, deoarece nu au descoperit indicii pentru a-i identifica pe cei trei hoți. 

Fapta s-a petrecut în data de 24 octombrie 2020, iar în data de 23 februarie 2022, procurorii parchetului din Aiud au cerut renunțarea la urămărirea penală, cerere acceptată de judecători.

În linii mari, deoarece nu au descoperit urme, amprente, sau nu au găsit înregistrări video și a trecut deja mult timp de la fapta, anchetatorii au considerat că nu vor mai fi găsite probe pentru a-i prinde pe cei trei.

Ce s-a întâmplat

”La data de 24 octombrie 2020, în jurul orei 16.00, s-au prezentat la domiciliu său trei persoane de etnie rromă care i-au spus că sunt angajaţi ai societăţii electrice şi trebuie să-i verifice consola electrică de pe casă, şi sub pretextul că trebuie să-i înlocuiască câteva ţigle la casă au îndepărtat-o pe persoana vătămată din apropiere, după plecarea celor trei bărbaţi persoana vătămată constatând că-i lipseşte din dulapul din bucătărie suma de 1500 lei.

Dat fiind că din probele administrate a rezultat că s-a pătruns fără acordul persoanei vătămate în locuinţa acesteia s-a dispus schimbarea încadrării juridice în infracţiunea de furt calificat.

Având în vedere modul şi mijloacele de săvârşire a faptei, faptul că nu au fost identificate imagini video, urme papilare sau alte probe care să conducă la stabilirea identităţii autorului, iar faţă de data săvârşirii infracţiunii, în urmă cu mai bine de un an, nici nu se întrevede posibilitatea în viitor de a obţine astfel de mijloace de probă, ţinând cont şi de principiul oportunităţii continuării urmăririi penale în prezenta cauză, s-a apreciat că nu există interes public în urmărirea faptei”, se arată în motivarea instanței.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax