Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

TREI olimpici internaţionali din ALBA vor fi premiaţi de Ministerul Educaţiei. Vezi ce „preţ” pune Guvernul pe o medalie

Publicat

medalie Ministerul Educaţiei a făcut publice sumele cu care vor fi premiaţi elevii care au avut performanţe la olimpiadele internaţionale şi la concursurile şcolare regionale. Festivitatea va avea loc pe 17 decembrie, la Palatul Parlamentului, iar pe lista olimpicilor se regăsesc şi trei tineri din judeţul Alba.

În evidenţele Ministerului privind elevii care vor fi premiaţi se află Ana Zaharescu, de la Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia, clasa a IX-a, care a obţinut locul I la Olimpiada Internaţională a Elinismului (nivel B1), Mălina Roşca, tot de la Colegiul HCC, clasa a X-a, care a câştigat medalia de bronz la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Andrei Precupescu, clasa a XI-a la Liceul Teoretic”Sfântul Iosif” din Alba Iulia, care a obţinut locul III la Olimpiada Internaţională de Limba Germană.

Citeşte şi Mălina Roșca, medaliată din nou la Olimpiada Internațională de Astronomie. Eleva Colegiului HCC din Alba Iulia a obținut BRONZUL

Citeşte şi Elevul albaiulian Andrei Precupescu a obținut MEDALIA DE BRONZ la Olimpiada Internațională de Limba Germană Modernă de la Frankfurt

Alături de aceşti tineri, vor fi premiaţi şi profesorii care i-au pregătit şi anume Ştefan Zaharescu şi Dorina Filipescu de la Colegiul Naţional HCC, respectiv Margareta Hausner, de la Liceul “Sf. Iosif”. Potrivit Ordinului ministrului Educaţiei, pentru profesorul sau profesorii care au pregătit elevul/elevii se acordă un singur premiu, în cuantumul cel mai mare prevăzut pentru unul din elevii săi/ lor premiaţi.

Vezi Tabel olimpici internationali 2014 – premiere MEN

Şi şcoala pe care elevul/elevii o frecventează sau au frecventat-o primeşte câte un premiu, în cuantumul prevăzut pentru fiecare elev premiat. Premiul se va utiliza pentru dotări destinate sprijinirii calităţii procesului de învăţământ.

Valorile premiilor pentru recompensarea elevilor premiaţi la olimpiadele internaţionale, în anul 2014, sunt:

– premiul special pentru medalia de aur şi punctaj maxim: 12.545 lei (comparativ, anul trecut, premiul a fost de 12.180 lei)

– premiul I: 9.720 lei (anul trecut, 9.430 lei)

– premiul II: 8.330 lei (anul trecut, 8.080 lei)

– premiul III: 5.950 lei (anul trecut, 5.770 lei)

– menţiune: 4.065 lei (anul trecut, 3.940 lei)

Valorile premiilor pentru recompensarea elevilor premiaţi la Olimpiadele Balcanice, Olimpiada Internaţională Pluridisciplinară Yakutzia, Olimpiada Central Europeană de Informatică, Olimpiada D.I. Mendeleev, Olimpiada Internaţională de Limbă Maghiară, Olimpiada Internaţională a Elenismului, Olimpiada Internaţională de Lectură, Olimpiada Internaţională de Limbă Turcă, Olimpiada Internaţională de Limbă Rromani, Olimpiada Internaţională de Limbă Polonă, Olimpiada Internaţională de Matematică pentru Eleve, Olimpiada Internaţională de Matematică a Liceelor Maghiare din Europa, Olimpiada Internaţională de Matematică a Gimnaziilor Maghiare din Europa, Olimpiada Internaţională de Ştiinţe a Uniunii Europene, Olimpiadele Internaționale de Limba Latină Sulmona și Venosa, Turneul Internațional de Informatică, în anul 2014, sunt:

– premiul I: 4.440 lei

– premiul II: 3.785 lei

– premiul III: 2.945 lei

– menţiune: 2.550 lei

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax