Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei orașe din Alba au participat la Campania „Comunități eficiente” în România, organizată de Agenția Locală a Energiei Alba

Publicat

YouTube video

Campania „Comunități eficiente”, organizată de Agenția Locală a Energiei Alba s-a încheiat vineri, cu festivitatea de premiere. Pentru prima dată în România,  în două ediții succesive pe parcursul ultimilor doi ani, campania s-a derulat în cadrul proiectului european „Energy Neighbourhoods 2” sub coordonarea Agenției Locale a Energiei Alba și a promovat consumul responsabil de energie în locuințe.

Vineri, la sediul Direcției Programe din cadrul Primăriei Alba Iulia a avut loc evenimentul de premiere a câștigătorilor celei de-a doua ediții a Campaniei „Comunități eficiente”.

Campania a avut următoarele rezultate în România: opt oraşe implicate, din care trei din județul Alba (Alba Iulia, Aiud, Zlatna); 32 de grupuri participante, cu un total de aproximativ 200 gospodării – dintre acestea, 16 grupuri au reușit o economie de energie mai mare de 9%.

Grupul câștigător este „Teodorescu” din orașul Avrig – 37% economie de energie.

Totalul economiei de energie în ambele ediții ale campaniei este de 327 MWh, iar emisiile de CO2 evitate sunt de 73 tone.

Energy Neighbourhoods 2 (”Comunități eficiente”) este un proiect de foarte mare vizibilitate la nivel european, de fapt continuarea unui proiect al programului Inteligent Energy Europe, premiat la ManagEnergy Award 2010 și care se bazează pe ideea de economisire a energiei sub forma unui pariu între administrațiile locale ale unor oraşe şi cetăţeni, prin care aceștia din urmă trebuie să își reducă consumurile de energie cu mai mult de 9% față de perioada de referință. În România, cheltuielile pentru consumul de energie în locuințe sunt ridicate în raport cu situația economică și câștigul lunar mediu al oamenilor din cauza echipamentelor învechite și a lipsei de cunoștințe legate de economisire. Acest proiect a fost propus de ALEA tocmai din acest motiv: necesitatea modificării comportamentului unor grupuri de consumatori, care pot constitui un bun exemplu și pentru cei din jurul lor.

YouTube video

Prin rezultatele obținute, campania a arătat un real potențial de economisire a energiei în clădiri rezidențiale și a demonstrat disponibilitatea cetățenilor români de a acționa de o manieră inteligentă în sensul eficientizării consumului de energie în propriile locuințe, cu dublu impact: reducerea costurilor cu energia dar și reducerea presiunii asupra mediului înconjurător. Motiv pentru care Agenția Locală a Energiei Alba își afirmă decizia de a continua acțiunile campaniei „Comunități eficiente” în cadrul unor ediții viitoare, dar și derularea altor proiecte europene cu obiective similare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax