Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trei persoane din Alba, reţinute de poliţişti în dosarul de evaziune fiscală instrumentat de IPJ Mehedinţi

Publicat

În urma percheziţiilor şi audierilor efectuate de poliţiştii de la IPJ Mehedinţi, joi, ce au vizat 11 administratori de firme din Alba, Timiş, Hunedoara şi Alba, au fost reţinute 10 persoane. Trei dintre acestea sunt din Alba. Cazul cercetat de poliţişti este de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la 700.000 de euro.

Persoanele reţinute vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă. Este vorba despre trei persoane din Alba, o persoană din cinci din Hunedoara, una din Timiş şi alta din Mehedinţi. Un alt suspect din Alba în acest dosar va fi cercetat în libertate. Oamenii legii au desfăşurat cele 23 de percheziţii în patru judeţe din ţară, pentru depistarea unor administratori de firme suspectaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani. Acţiunile au fost derulate de 60 de polițiști ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Mehedinți, polițiști din Timiş, Alba şi Hunedoara, pentru destructurarea rețelei infracționale specializate în infracțiuni economice.
Activitățile au avut loc la domiciliile a 11 administratori și la sediile a 12 firme din județele Mehedinți (două percheziţii), Timiș (trei percheziţii), Alba (8) şi Hunedoara (10), societăți folosite în activitatea infracțională.
Cei în cauză sunt suspectați că, în perioada 2009-2012, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale ar fi înregistrat tranzacții comerciale fictive de peste 3.000.000 euro, sustrăgându-se de la plata TVA și a impozitului pe profit, prejudiciind astfel bugetul de stat cu peste 700.000 euro.
Pentru recuperarea prejudiciului, polițiștii urmează să identifice bunuri mobile și imobile pentru aplicarea de măsuri asiguratorii.

Din Mehedinţi, a fost reţinut Marius Crețescu, patronul unei firme de construcţii, care este fiul fostului viceprimar de la Drobeta Turnu Severin.

Foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dan

    vineri, 05.07.2013 at 22:35

    despre ce firme sunt vorba?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax