Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Trei ”plămâni mecanici” pentru Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia. Primăria a cumpărat 10 ventilatoare

Publicat

Spitalul Județean de Urgență a intrat în posesia a trei ”plămâni mecanici”, din totalul de 10 ventilatoare achiziționate de Primăria Alba Iulia, au transmis reprezentanții instituției.

Cele trei aparate sunt primele care intră în dotarea spitalului din Alba Iulia, din sursă externă, ca rezultat al colaborării dintre primărie, Comitetul Local Pentru Situații de Urgență și conducerea unității medicale.

Demersul a pornit de la nevoia identificată, în contextul pandemiei COVID-19, de a întări capacitatea de răspuns a secției ATI prin suplimentarea numărului de ventilatoare pulmonare.

Primăria a inițiat procedura de achiziție la sfârșitul lunii aprilie, în urma alocării a 1,6 milioane lei în prin rectificarea bugetului în Consiliul Local.

Primele trei ventilatoare staționare au ajuns pe secție. Utilizarea acestora se poate face inclusiv în zona de pediatrie, având un senzor de debit care permite administrarea de oxigen inclusiv copiilor.

Setările performante permit un sistem de ventilație complex, chiar și pentru apnee sau eliberarea căilor respiratorii, cu panou de control de asistență la presiune și circuit reutilizabil.

O caracteristică importantă este dată de mobilitatea aparatelor, acestea putând funcționa în regim staționar sau ca echipament mobil, fiind transportabile acolo unde este nevoie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax