Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trei pompieri din Alba, într-o nouă misiune de stingere a incendiilor din Grecia. Din România pleacă în total 142 de salvatori

Publicat

142 de pompieri români vor pleca în Grecia, unde situația incendiilor este alarmantă. Premierul Florin Cîțu l-a informat pe președintele Klaus Iohannis, iar misiunea va începe vineri.

Printre ei se vor afla și trei pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Alba, care vor face parte din grupul care se va deplasa în Grecia.

ISU Alba va pune la dispoziție și o autospecială de primă intervenție. 

Premierul Florin Cîțu a scris pe Facebook, joi noaptea, că Grecia are nevoie din nou de ajutor, din cauza incendiilor.

Este a doua misiune în Grecia a pompierilor români, care au făcut acolo o impresie extraordinară.

Citește și: VIDEO: ”Dragi frați români, nu vom uita niciodată ajutorul vostru!” Populația din Grecia, impresionată de pompierii români

Postarea premierului:

„L-am informat pe președintele Klaus Iohannis și am decis, împreună cu ministrul de Interne, să trimitem 142 de pompieri salvatori care să îi ajute pe greci să stingă incendiile de pădure. Misiunea pompierilor noștri va începe mâine”, a spus Cîțu.

Acesta le-a transmis pompierilor mult succes și că îi așteaptă cu bine acasă.

Cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență, un modul de intervenție specializat în stingerea incendiilor de pădure va fi dislocat în Grecia pentru a putea sprijini salvatorii eleni în zonele puternic afectate de incendii.

Acest modul este format din 142 pompieri salvatori din IGSU și 15 unități subordonate acestuia cu 28 de autospeciale care includ: opt autospeciale de stingere incendii de pădure, două cisterne, un centru de comandă, două containere Multirisc, șapte autospeciale de primă intervenție și comandă, două microbuze, un autocar și alte mijloace de sprijin logistic incluzând o dronă.

108 pompieri români care au luptat cu flăcările în Grecia s-au întors, luni, acasă, după o experiență de 10 zile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax