Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trei primari din Alba acuzați de PNL că împiedică exercitarea dreptului de votare. Vezi despre ce localităţi este vorba

Publicat

Reprezentanţii PNL Alba au semnalat trei situaţii în care deţin informaţii potrivi cărora primarii unor comune împiedică locuitorii să se prezinte la vot, în ziua referendumului. Este vorba despre primarii din Ighiu, Jidvei și Săsciori. Împotriva acestora, PNL a depus plângerea nr. 366/29.07.2012 către BEJ Alba.

Vă prezentăm comunicatul Biroului de Presă al PNL Alba:

„Așa cum ne așteptam, cohortele PDL Alba își continuă ofensiva împotriva cetățenilor onești care doresc să participe la Referendumului pentru demiterea președintelui. După ce am tras mai multe semnale de alarmă privind practicile complet ilegale ale primarilor pedeliști, care se comportă în localitățile în care ar trebui să servească binele public ca pe propriile lor feude, avem acum dovada clara a practicilor complet ilegale pe care le utilizează.

În comunele Jidvei, Săsciori și Ighiu, primarii  Trif Alin, Florin Morar și Traian Rusu, cu toții membri ai PDL Alba, au încălcat grav prevederile Legii nr 3/2000 republicată, privind organizarea Referendumului, iar faptele lor se încadrează la Art. 52 al legii, conform căruia <împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi>. Practic, acești primari, complet aserviți clicii coordonate de președintele suspendat, au amenințat direct populația de etnie rromă spre a nu participa la Referendum. În aceste localități, cetățenii au fost constrânși de primarii Morar, Rusu și Trif să nu participe la scrutin, susținând că li se vor tăia ajutoarele sociale.

Ne manifestăm însă întreaga dezaprobare pentru felul în care reprezentanții PDL din județul Alba înțeleg să se comporte în ziua Referendumului. Pentru comportamentul primarilor din  Ighiu, Jidvei și Săsciori, PNL Alba a depus plângerea nr 366/29.07.2012 la BEJ Alba. De asemenea, cerem Poliției să se sesizeze și să demareze cercetări privind fiecare dintre aceste fapte penale!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax