Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei puncte de prim ajutor în Alba Iulia, pentru asistenţa locuitorilor pe timp de CANICULĂ. Locaţii şi servicii oferite de voluntari Crucea Roşie şi Primărie

Publicat

Ca urmare a informării meteorologice de caniculă, Crucea Roșie Română Filiala Alba împreună cu Primăria Municipiului Alba Iulia deschide trei puncte de prim ajutor în Alba Iulia. Corturile vor fi amplasate în zona Casei de Cultură a Studenților, a Casei Județene de Pensii Alba și în capătul Bulevardului Transilvaniei, spre Cinematograful Dacia.

“Din cauza atenţionării primite de la ANM care prognozează depăşirea indicelui de confort termic şi a temperaturilor ridicate din Alba Iulia, în intervalul 13-14 august, primarul Mircea Hava a dispus amenajarea a trei puncte de distribuţie de apă potabilă îmbuteliată în urmatoarele locaţii: holul Casei de Cultură a Studenţilor, Bulevardul Transilvaniei vis a vis de BCR şi în vecinatatea Casei de Pensii Alba.

Aceste puncte sunt deservite de angajaţi ai primăriei şi Crucea Roşie.

În plus, ca o măsură suplimentară, se va asigura primul ajutor persoanelor care vor apela la aceste centre.

Cei ce doresc îşi pot verifica tensiunea arterială în tot acest interval, între orele 10.00-18.00.

În funcţie de atenţionările meteo, se va dispune amplasarea de astfel de centre de prim ajutor şi în perioada următoare”, transmit reprezentanţii Primăriei Alba Iulia.

Totodată, Crucea Roșie avertizează populația să evite expunerea îndelungată la soare și să ia măsurile necesare pentru un confort termic adecvat. De asemenea, este recomandat ca în aceste zile:

– să folosească mijloace de protecție (pălării, umbrele, îmbrăcăminte subţire din ţesături naturale şi culori deschise);

– să crească consumul de lichide la 2 – 4 l/zi şi să urmeze o alimentaţie săracă în grăsimi;

– să evite excesul de cafea şi băuturi alcoolice;

– să evite eforturile fizice susţinute în perioada zilei în care temperaturile ating valorile maxime;

– persoanele vârstnice cu afecţiuni cardiace şi respiratorii să evite deplasările şi frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării acestora în condiţii de temperaturi ridicate.

Ori de câte ori va fi cod galben/portocaliu/rosu de vreme caniculară, organizaţia împreună cu autorităţile locale şi judeţene vor organiza puncte de prim ajutor menite să vină în sprijinul populaţiei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax