Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Trei scenarii pentru începerea școlii. Decizia pentru fiecare unitate de învățământ se va lua la nivel de județ

Publicat

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că există trei scenarii privind începerea anului preuniversitar, în funcție de numărul de bolnavi dintr-o localitate.

Scenariul verde (risc mic sau deloc): mai puțin de un caz la mie detectat zilnic în ultimele 14 zile – cursurile se fac fizic la școală.

Scenariul galben (risc mediu): 1-3 persoane medie zilnică în ultimele 14 zile – cursurile se țin mixt.

Scenariul roșu – peste 3 cazuri, în care școala se închide și se țin cursuri doar online

Decizia privind funcționarea fiecărei școli e luată la nivel de județ. Decizia dacă elevii merg la școală sau vor urma cursuri online se ia la nivel de fiecare județ.

”În majoritatea localităților din România ne încadrăm în scenariul verde. Sunt numai 50 de localități care acum se încadrează la scenariul roșu” a mai spus președintele.

”Decizia privind mersul fizic la școală se ia pentru fiecare școală în parte la nivel de județ, la propunerea școlii, a Inspectoratului, și se decide în Comandamentul județean pentru situații de urgență. Restul detaliilor se vor clarifica în formate interministeriale zilele următoare” a adăugat Klaus Iohannis.

Cum se va calcula în ce sceariu se încadrează fiecare situație: Se calculează numărul de cazuri noi în ultimele 14 zile la mia de locuitori.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax