Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Trei școli din Alba, printre primele 50 cele mai exigente unități de învățământ din țară, după rezultatele la Evaluarea Națională 2013

elevi

Publicat

Într-o analiză efectuate de Ministerul Educației Naționale cu privire la rezultatele elevilor la sfârșitul clasei a VIII-a, județul Alba figurează în Top 50 Cele mai exigente școli gimnaziale, cu trei instituții de învățământ. În realizarea analizei a fost comparată media de absolvire a ciclului gimnazial (clasele V-VIII) cu media notelor obținute la Evaluarea Națională la sfârșitul clasei a VIII-a. Această diferență a fost calculată pentru fiecare elev, apoi centralizată pe școală, pe județ și pe țară.

Analiza a relevat că există școli la care, în medie, rezultatele la Evaluarea Națională sunt mai bune decât cele obținute pe parcursul anului școlar, ceea ce indică exigență pe parcursul anului școlar și corelarea notelor cu nivelul real al elevilor. Există însă și școli la care rezultatele la Evaluarea Națională au fost mult mai slabe decât cele obținute, în medie, la clasă. Aceasta poate indica lipsă de exigență, ușurință în acordarea notelor mari, ceea ce nu poate decât să dăuneze elevilor care, în acest fel, nu își cunosc nivelul real.

Din primele 50 cele mai exigente școli din România, pe locul II în clasamentul celor mai exigente școli gimnaziale din țară se află Școala „Sfântul Iosif” din Alba Iulia. Pe locul al treisprezecelea în top se găsește Liceul de Arte „Regina Maria”, iar pe locul 21 se situează Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș.

La Școala „Sfântul Iosif” din Alba Iulia, un singur elev a susținut Evaluarea Națională în 2013 și a exprimat opțiuni pentru admiterea la liceu. Acesta a avut media 10 la Evaluarea Națională și media de absolvire a claselor V-VIII 9,85.

La Liceul de Arte „Regina Maria”, trei elevi au avut media la examen mai mare decât cea a anilor de gimnaziu. Aceștia au avut media la Evaluarea Națională 9,56 iar cea a anilor de studiu 9,54.

La Colegiul Național „Lucian Blaga” din Sebeș, pentru cei 60 de elevi care au exprimat opțiuni pentru admiterea la liceu, media anilor de studiu este aceeași cu cea de la Evaluarea Națională, mai precis, 9,43.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate